Festivalul „Opera Nights” s-a deschis la Castelul Corvinilor cu casa închisă

A șasea ediție a Festivalului de operă în aer liber ‘Opera Nights’ s-a deschis marți seara în curtea interioară a Castelului Corvinilor din Hunedoara cu ‘Rigoletto’, de Giuseppe Verdi, toate locurile disponibile pentru spectacol fiind ocupate de iubitorii acestui gen de muzică.

opera-nighets

Peste 170 de artiști vor evolua, timp ce cinci zile, pe cele două scene ale festivalului pregătite la Castelul Corvinilor din Hunedoara și Colegiul ‘Decebal’ din Deva, la poalele Cetății, într-o selecție de spectacole binecunoscute publicului larg.

‘Timp de câteva zile, ochii celor interesați de operă vor fi îndreptați spre Hunedoara și Deva. Pe scena festivalului evoluează artiști care fac cinste oricărui spectacol de operă din Europa. Prezența dumneavoastră aici justifică toate eforturile noastre. Dorim să vă aducem bucurii și serii senine’, a declarat directorul festivalului, Alexandru Gruian.

La rândul său, directorul artistic al festivalului, soprana Daniela Vlădescu, a remarcat prezența artiștilor de marcă la ‘Opera Nights’, dar și locurile special alese pentru desfășurarea evenimentului cultural. ‘Întotdeauna se vor găsi, în acest județ, plin de ospitalitate, locuri în care muzica să-și găsească locul’, a spus Daniela Vlădescu.

Publicul prezent la spectacolul inaugural s-a bucurat de momentele oferite de soliștii, corul și orchestra Teatrului Național de Operă și Balet ‘Oleg Danovski’ din Constanța, sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare, dar și de acustica deosebită a curții Castelului Corvinilor.

Festivalul va continua miercuri seara, la Deva, cu cantata ‘Carmina Burana’, de Carl Orff, spectacol ce va reuni, pe aceeași scenă 120 de coriști de la Teatrul de Operă din Constanța, Filarmonica din Cluj-Napoca, alături de ei urmând să evolueze corurile de la Liceul de Artă ‘Sigismund Toduță’ și Colegiul Național ‘Decebal’ din Deva.

‘Opera Nights’ va continua pe 14 iulie cu opera ‘Madama Buterfly’, de Puccini, care se va juca la Castelul Corvinilor din Hunedoara.

Seara de 15 iulie este dedicată Balului Operei, la Sala Dietei de la Castelul Corvinilor, după care festivalul propune melomanilor, pe 16 iulie, spectacolul cu opera ‘Boema’, de Puccini. ‘Opera Nights’ se va încheia, pe 17 iulie, în decorul castelului din Hunedoara, cu ‘Nunta lui Figaro’, de Mozart.

Spectatorii îi vor putea vedea, în aceste zile, printre alții, pe soliștii Ștefan Ignat, Diana Țugui, Răzvan Săraru, Robert Nagy, Neivi Martinez, sub baghetele unor maeștri cunoscuți la nivel național și internațional — Tiberiu Soare, Gheorghe Stanciu, Radu Ciorei și Koichi Inoue.

Festivalul ‘Opera Nights’ este susținut de artiștii Teatrului Național de Operă și Balet ‘Oleg Danovski’ Constanța, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Hunedoara și primăriilor din Deva și Hunedoara.

AGERPRES

[slideshow_deploy id=’19869′]