Acrobații la 180 de metri înălțime, pe coșul de fum de la Paroșeni

Coșul de fum de la Paroșeni s-a transformat într-un loc numai bun de acrobații pentru Flaviu Cernescu,un bănățean pasionat de aventuri extreme. Aventura i-ar putea aduce însă un dosar penal pentru intrare prin efracție. 
turn
  La ceas de seară, tânărul pasionat de aventuri extreme și de adrenalină la cote maxime a intrat în incinta Termocentralei Paroșeni fără ca nimeni să sesizeze acest lucru, probabil pe o poartă secundară, pe unde se filmează și ieșind, împreună cu prietena lui. La adăpostul întunericului, au urcat până în vârful coșului de fum de la Termocentrala Paroșeni, unde au și înnoptat, în saci de dormit, pe izopren. Apoi, tânărul a început acrobațiile la înălțime.
A mers pe balustrada extrem de îngustă a coșului de fum, s-a aventurat periculos de mult pe marginea interioară pe niște elemente de susținere și a riscat să se prăbușească în orice moment. Mai mult, chiar a jonglat cu niște portocale, pe aceeași margine, fără niciun element de siguranță.
turn1Tânărul s-a și lăudat cu aventura lui, asta deși a intrat prin efracție pe o proprietate privată considerată cel puțin teoretic, un obiectiv strategic. „Săptămâna trecută am fost, am mers la Straja la un concurs de long board (un fel de skateboard – n.r.). Ajungând la Straja am spus că e un moment să mai analizez <<industria>> din zonă. Lupeniul se vedea foarte fain de la Straja. Turnul din Lupeni, de peste 200 de metri, nu mai poate fi urcat. În drum spre casă, la întoarcere, am dat de centrala de la Paroșeni – Jiu, între Lupeni și Vulcan. Am mers în spate, la coșul de fum, pe linia de tren. Înălțimea este de minim 160-maxim 180 de metri, cu tot cu vârful. Am urcat la ora 22, seara, am stat până la răsărit, dar condițiile meteo s-au schimbat mult, față de cum era preconizat. Pe la 3 dimineața a început să picure, iar la 5.30, când trebuia să fie turn2răsăritul, era un plafon de nori. Ne-a picurat destul de bine la un moment-dat, după care s-a oprit. O ploaie suficient de incomodă. Noi am dormit pe vârf, chiar pe contur. Pe la 7 dimineața eram afară. Am dormit pe marginea de 1,5 metri a turnului”, a povestit Flaviu Cernescu pentru „Timiș Online”.
Sursele noastre spun că Termocentrala Paroșeni este păzită acum de angajații proprii, dar suprinzător este că absolut nimeni nu a sesizat ce se întâmplă. Nici când Flaviu și prietena lui au pătrus în incintă, nici când au urcat pe coșul de fum înalt de 180 de metri și nici în timpul acrobațiilor. Directorul SE Paroșeni, Doru Vișan, a văzut între timp imaginile și înclină să creadă că nu sunt autentice. Totuși, spune că va sesiza poliția, iar organele de anchetă trebuie să stabilească și veridicitatea lor.
„Până la proba contrarie, eu sunt obligat să nu cred că este real. O să aștept veridicitatea acestui turn3film. Categoric, dacă se dovedește veridicitatea, vom sesiza poliția. De altfel, am extras acele filmări și voi sesiza poliția pentru intrare în efracție, că altceva nu există. Dar eu nu cred că este real. Din punctul meu de vedere sunt lucruri  care nu sunt reale acolo. Este imposibil să se facă așa ceva la o asmenea înălțime. Sunt alte elemente care dau de bănuit. La înălțimea aceea sunt curenți de aer foarte puternici, nu stă cămașa lipită de corp. La  înălțimea aia, tangajul coșului de fum este până la un metro, am fost sus, știu cum este.  Eu nu cred în  veridicitatea filmului, dar categoric vom avea o discuție cu poliția”, a declarat directorul SE Paroșeni, Doru Vișan.
Pe de altă parte, acesta recunoaște că, dacă filmul este adevărat, consecințele puteau fi cumplite, mai ales dacă ar fi pornit termocentrala, pentru că acolo sunt undeva la 160 de grade! 
[slideshow_deploy id=’19661′]