Complexul Energetic Hunedoara rămâne cu amenda pentru discriminare

Oficialii Complexului Energetic Hunedoara nu au reușit să anuleze în  instanță sancțiunea aplicată de  Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. 
mineri1-599x475
Curtea de Apel Alba Iulia a respins atât cererea de suspendare a actului administrativ, cât și cea de anulare, așa că, deocamdată cel puțin, rămâne cu amenda aplicată de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării pentru că nu a plătit sporurile de fidelitate pentru angajaţii care intrau în concediu medical.  Sentința poate fi contestă și probabil oficialii vor ataca decizia instanței de fond.
Complexul Energetic Hunedoara s-a judecat cu oficialii Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, după ce a fost amendat de această instituție pentru discriminare. Plângerea în urma căreia CEH a fost amendat cu 2000 de lei a venit din partea liderului de sindicat de la Termocentrala Paroșeni, Mihai Lorincz. Acesta a reclamat că angajații care intrau în concediu medical nu beneficiau de sporul de fidelitate și a avut câștig de cauză din partea CNCD.
Pe de altă parte, la Înalta Curte de Casaţie se judecă recursul pentru o altă sancţiune aplicată de cei de la Combaterea Discriminării, iar în acest caz primul termen a fost stabilit pentru data de 20 octombrie 2016. CEH, prin Divizia Minieră, a pierdut procesul la instanţa de fond, respectiv Curtea de Apel Alba Iulia, iar în acest caz vorbim despre o amendă de 3000 de lei pentru angajările operate în 2013 la Mina Lupeni. Cum la prima instanţă nu au avut câştig de cauză, reprezentanţii companiei energetice hunedorene au atacat sentinţa, iar recursul se judecă la instanţa supremă.
 
[slideshow_deploy id=’13837′]


« (Știre anterioară)