Petrila, sub ape

 
Inundațiile au afectat din nou orașul Petrila și localitățile limitrofe, iar reprezentanții Primăriei sunt în alertă. Tone de nisip și sute de saci au fost pregătiți pentru a-i pune în calea apelor.
petrila1
„La ora actuală situația este sub control. Am avut inundații în câteva zone în  orașul Petrila. Am intervenit cu reprezentanții SVSU, cu angajații Primăriei, ne-au sprijinit  și cei de la ISU Petroșani, o formație de jandarmi. Apele nu s-au retras, dar cel puțin nu mai cresc în debit”, a declarat Vasile Jurca, primarul orașului Petrila. Probleme au fost în zona  Cap de Linie Lonea, Burdești,  unde s-au inundat aproximativ 7 gospodării. Forțele implicate au intervenit cu saci de nisip pe marginea drumului și pe marginea Pârâului Moșic, astfel încât apa să nu mai intre în curțile oamenilor. Probleme au fost și în zona Tirici în câteva locuri, pe strada 22 Decembrie, în față la Blocul 1, în  Brătianu, pe strada Stadionului, dar și două sau trei gospodării din oraș au fost inundate.
petrila2
„Încă  de la ora 15.00 am convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență, am avertizat oamenii că urmează ploi torențiale cu peste 80 – 90 de litri pe mp, am pus afișele în toate zonele, i-am rugat să-și ia măsuri de precauție. Noi, la rândul nostru, am pregătit vreo 25 tone de nisip,  3- 400 de saci pe care să-i umplem și să intervenim în zonele cu probleme, am pus sub consemn patru buldoexcavatoare, cu trei dintre ele lucrăm, suntem în teren, avem câteva autoutilitare pentru transportul nisipului”, a mai spus Jurca.
petrila
Foto: Dorin Marioane, Facebook
[slideshow_deploy id=’30675′]