Primăria Petroşani vrea blocul – fantomă din cartierul Aeroport

Blocul fantomă din Cartierul Aeroport, abandonat încă din anii ’90, este dorit în continuare de Primăria municipiului Petroşani.
 
Tentative de preluare a imobilului abandonat încă din anii 90 au maie xistat, însă compania de electricitate Enel (fosta Electrica, Renel) vrea să vândă scheletul construcţiei şi a cerut aproximativ 2 miliarde de lei vechi.
„O să reluăm demersurile pentru a prelua imobilul respectiv. Noi am mai încercat, însă ne-au cerut o sumă foarte mare pentru posibilităţile noastre, de aproximativ 2 miliarde de lei”, a declarat primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob – Ridzi.
Deocamdată, singurul lucru pe care poate să îl facă municipalitatea este să sancţioneze propietarul imibilului care reprezintă pericol public. În acea zonă au fost înregistrare numeroase accidente, în condiţiile în care copiii se joacă în respectiva incintă. În urmă cu doar câţiva ani doi puşti, în vârstă de de 8 si 11 ani, au fost victime ale blocului-schelet din cartierul Aeroport, Petrosani. Copiii au cãzut printre construcţiile pãrãsite ale respectivului bloc şi au suferit mai multe echimoze şi fracturi. Respectiva construcţie a fost împrejmuitã cu câţiva ani, tot ca urmare a unor astfel de accidente, unele dintre ele chiar grave, dar amatorii de fier vechi au sfâşiat pe alocuri plasa de protecţie pentru a  ajunge în incinta construcţiei.
Construcţia din Cartierul Aeroport – Petroşani ar fi trebuit să fie un bloc de locuinţe destinat angajaţilor fostului Renel şi trebuia demolată de mai mulţi ani, însă solicitarea municipalităţii nu a avut efectul scontat.
A fost promovată chiar şi o acţiune în instanţă pentru demolarea construcţiei însa fără succes. Construcţia din Aeroport a fost abandonată la începutul anilor ’90 şi a rămas la stadiul de ruină.
foto_gazetadedimineata.ro
[slideshow_deploy id=’17636′]