Un nou Doctor Honoris Causa la Universitatea Petroșani

Universitatea din Petroșani are un nou doctor honoris causa. Este vorba de prof. univ. dr. Ing. Gheorghe Manolea, de la Universitatea din Craiova. La propunerea Școlii Doctorale a Universității din Petroșani, acesta a primit cea mai înaltă distincție.

13711447_10210086828304850_1512922942_o

“am cosniderat o prioritate aducerea în Universitate a unor personalități care au sprijinit Universitatea și până în prezent, vor continua să o sprijine și să o promoveze atât în țară cât și în străinătate și cărora să le oferim titlul onorific de doctor honoris causa. Una dintre aceste personalități este și domnul profesor Manolea, de la Universitatea din Craiova, fost absolvent al Universității Petroșani, fost cercetător la INSEMEX Petroșani, membru supleant al Academiei de Științe Tehnice a României, o personalitate care ori de câte ori a avut ocazia a vorbit despre Universitatea din Petroșani, s-a mândrit că a terminat aici și ne-a făcut întotdeauna cinste”, a declarat prof. univ. dr. Ing. Radu Sorin, rectorul Universității din Petroșani.

Gheorghe Manolea este profesor la Universitatea din Craiova, membru corespondent al Academiei de Științe Tehnice din România, conducător de doctorat în domeniul Inginerie Electrică. Acesta a urmat, în perioada 1965-1970, cursurile Institutului de Mine din Petroșani, Facultatea de Electromecanică minieră și a obținut titlul de inginer în anul 1970. În perioada 1973-1981 a desfășurat activitate de perfecționare prin doctorat la Institutul de Mine din Petroșani, iar în 1981 a obținut titlul de doctor inginer cu teza de doctorat ”Contribuţii privind protecţia antiexplozivă-siguranţă intrinsecă a elementelor de  telemecanică şi  automatizări”. Gheorghe Manolea și-a început cariera științifică imediat după absolvirea în anul 1970 a facultății, la institutul de cercetări a cărui activitate este centrată pe protecția antiexplozivă a echipamentelor electrice, denumit, la vremea respectivă, ”Stația de Cercetări pentru Securitate Minieră” Petroșani, actualul ”Institut Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră și Protecție Antiexplozivă” INSEMEX Petroșani.  În paralel a activat ca asistent la Institutul de Mine din Petroșani. Începând cu anul 1977 devine cadru didactic la Universitatea din Craiova, Facultatea de Electrotehnică, unde a parcurs toate gradele didactice de la asistent la profesor.

[slideshow_deploy id=’13835′]