Ministerul Dezvoltării susține realizarea de locuințe, în Vulcan

 

Proiectele municipalității de la Vulcan sunt susținute de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Primăria derulează pe parcursul acestui an şi al anului viitor, proiectul de reabilitare a căminelor sociale de la Dincă – C1,C2,C3 în vederea transformării acestora în locuinţe sociale.

bloc-reabilitare

Investiţia municipalităţii vulcănene este susţinută de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. În trei luni de zile, municipalitatea a primit aproape un milion de lei de la MDRAP. Astfel, în luna aprilie, autorităţile de la Vulcan au primit suma de 195.635 lei, în luna mai valoarea alocată de ministerul de resort a crescut, astfel că autorităţile au primit 199.676 lei. cei mai mulţi bani au venit însă în luna iunie a acestui an, când Ministerul Dezvolătirii a alocat în baza Legii 114/1996 privind construcţia de locuinţe sociale suma de 470.608 lei.

Contractul de finanţare pentru realizarea unor blocuri sociale a fost semnat în iulie 2014. Este un program multi-anual care cuprinde cele trei imobile ale fostei unităţi militare: C1,C2,C3 care vor deveni locuinţe sociale. În septembrie 2015 a fost licitat proiectul tehnic pentru această investiţie socială iar la sfârşitul lui decembrie 2015 a fost încheiată licitaţia pentru efectuarea lucrării la primul cămin.Ca urmare a recompartimentării încăperilor, la nivelul unui cămin vor fi 50 de locuinţe, garsoniere şi apartamente cu două sau trei camere. Toate locuinţele vor avea bucătărie şi baie proprie. Locuinţele vor fi dotate la standardul celor de la G8 şi G10, însă au avantajul că sunt mult mai spaţioase.

[slideshow_deploy id=’30675′]

 



(Următoarea știre) »