Fostul viceprimar al municipiului Petroşani Milu Vladislav pare să nu mai scape de „norul” Moloţ

Fost viceprimar și actual consilier local la Petroșani, Milu Vladislav a plecat din PNL nemulţumit de politica pe care o duceau liderii de la judeţ ai partidului. A stat o vreme în umbra politicii, pentru ca în acest an să revină în forţă.
DSC_0817
A preluat organizaţia ALDE Petroşani, a conturat-o, împreună cu echipa cu care a lucrat la construcţia ei şi adus-o în Consiliul Local Petroşani prin doi aleşi locali. S-a trezit recent condus de la judeţ chiar de Mircea Moloţ, care a preluat conducerea organizaţiei judeţene în urma unor discuţii cu liderul naţional al pratidului, Călin Popescu Tăriceanu.
 
Va face fostul viceprimar al Petroşaniului un pas înapoi, după ce Moloţ a fost impus oractic de la centru pe funcţia de lider al organizaţiei judeţene? Recunoaşte că a luat în calcul această posibilitate, mai ales după ce oamenii care au construit partidul au fost înlăturaţi cu „un dos de palmă”, cum s-ar spune. „Consider că eu am fost ales democratic, sunt consilier din partea ALDE. M-am gândit la un moment dat să fac un pas înapoi, dar apoi am zis că am lucrat la acets partid de când s-a înfiinţat. Prima dată PLR, unde am fost în delegaţia permanentă. Am participat la înfiinţarea PLR, apoi am participat la congresul în care PC şi PLR au făcut fuziunea şi a  rezultat ALDE”, spune Vladislav.
Cât de corectă este totuşi aducerea unui şef controversat pe o construţie politică deja ridicată, chiar dacă nu puţini sunt cei care recunosc că PNL Hunedoara a înflorit în „era Moloţ”?
„Nu pot să apreciez eu. Dacă conducerea de la Bucureşti, în frunte cu domnul Călin popescu Tăriceanu şi cu Daniel Constantin consideră că este benefică… Este dureros că oameni care au muncit în acest partid de la început încep să fie înlăturaţi unul după altul. Mă refer la mai multe persoane care au fost în Biroul Judeţean şi care au fost înlăturate, s-a constituit un alt Birou Judeţean. Nouă doar ni s-a comunicat componenţa noului Birou Judeţean”, mai spune preşedintele ALDE Hunedoara.
Să ne aducem aminte, însă de ce a plecat Milu Vladislav din PNL, chiar dacă îi curgea liberalismul prin vene. „Nu am decis eu să mă retrag, au decis alţii pentru mine. În 2008 eram la ora 20.00 votat de Biroul Local pe poziţia a doua pe lista Consililui Local şi la ora 11.00, cu acordul conducerii judeţene am fost trecut pe locul 9. Era în ultima zi de înscrieri şi nu mai puteam depune nicio contestaţie. Mai mult decât atât, la alegerile care au fost pentru PNL am candidat şi, spre surprinderea mea am înţeles după vreo 6 luni de zile, de la membrii care au plecat din partid, că mi s-au rupt 120 de voturi, ca să iasă cine trebuie. Asta a fost şi nemulţumirea mea şi atunci am decis să plec din PNL”, a mai spus Milu Vladislav.
Reamintim că, la finele lunii iunie s-a confirmat ceea ce se ştia de multă vreme. Fostul lider al liberalilor hunedoreni, Mircea ioan Moloţ, cercetat de DNA pentru fapte de corupţie, a preluat şefia ALDE Hunedoara. Cu ALDE avea o legătură mai veche şi chiar a recunoscut cu ceva timp în urmă, pe vremea în care spunea că nu va pleca din PNL, că acordă consultanţă celor din partidul lui Tăriceanu.
[slideshow_deploy id=’36590′]