Gunoiul dus la Deva, mai scump față de groapa de la Vulcan

Primăria Hațeg trebuie să plătească aproape de patru ori mai mult pentru deșeurile menajere transportate la rampa temporară de la Deva, față de cât plătea pentru depozitarea la groapa de la Vulcan.

primaria-hateg

„Până acum plăteam aproximativ 250 de lei pentru o mașină cu gunoi compactat depozitat la Vulcan. Acum taxa este de 1.000 de lei pentru o mașină descărcată pe rampa de la Deva. Fără cheltuielile de transport”, a spus primarul localității Hațeg, Marcel Goia.

Administrația locală caută o soluție pentru ca populația să nu fie afectată de creșterea de preț, în condițiile în care în luna noiembrie ar urma să fie devină operațională groapa de gunoi ecologică din localitatea Bârcea Mare, construită pentru tot județul Hunedoara.

Județul Hunedoara este beneficiarul unui proiect european în valoare de 55 de milioane de euro care prevede realizarea unui sistem de management integrat al deșeurilor, inclusiv construirea unei gropi ecologice în localitatea Bârcea Mare. Proiectul este finalizat, dar groapa de gunoi nu poate fi folosită din cauză că licitația pentru desemnarea firmei care se va ocupa de activitatea de acolo a fost contestată.

[slideshow_deploy id=’13837′]