Noul preşedinte PNL Hunedoara, la origini PDL-ist fundamentalist, are un scop precis – nici un vechi PNL-ist să nu “scape” către Parlament

La vestea numirii lui Florin Roman, în fruntea Noului PNL Hunedoara, de conducerea centrală, mulţi au exclamat: de ce el? S-au terminat oamenii politici “din alt aluat” pentru a reorganiza filiala Hunedoreană a liberalilor vopsiţi?

Roman Alba 24

Că sunt probleme aici, nu contestă nimeni. Tensiunea e la cote înalte între componeţii fuzionaţi, liberalii autentici şi nou veniţii din PDL. Este o certitudine. PDL-iştii au scos stăpânii care au construit casa şi le-au ocupat-o. Fostul preşedinte Bogdan Ţâmpău era frecţia la piciorul de lemn, alţii care au muncit din greu cucerind pas cu pas zona hunedoreană, zonă în principal de stânga, au fost “executaţi” cu ajutorul lui Ţâmpău (şi de cei care de regulă se lipesc de oamenii cu funcţii), care pare a nu avea nimic în comun cu gestionarea echitabilă a noului născut care arată precum în bancul “cum mama mă-sii, unul alb şi unul negru?” Deci, cei de aici, din Hunedoara, ce puteau avea o oarecare autoritate în a reorganiza noua structură PNL, nu mai există.

S-a vehiculat că locul lui Ţâmpău va fi luat ba de Falcă, ba de Athanasiu, dar s-au trezit cu fostul ziarist al “tuturor celor de la putere”, care era unealta folosită până la erodare accentuată de politicieni şi interesele lor, de “panglicari” şi de partea întunecată a serviciilor din Alba Iulia şi împrejurimi.

Şi câţiva dintre jurnaliştii Văii Jiului şi-au intersectat viaţa cu acest politician, Florin Roman, considerat PDL-ist fundamentalist devenit PNL-ist de lume nouă. Pe vremea când era ziarist, se fla neapărat în slujba cuiva influent.

Alături de Sergiu Poliopol, director general şi patron  Alpha TV şi One TV,   am avut un proces greu cu arhicunoscutul revoluţionar politizat până la prăsele Mihai Babiţchi, din Alba Iulia. Acuzaţiile aduse au fost  calomnie şi insultă, pentru că se devoalase modul defectuos prin care Babiţchi pusese mâna pe imobilul fostei de securităţi din Alba. Şi pentru că procesul a fost câştigat de noi, jurnaliştii, în toată ierarhia instanţelor de judecată, fostul ziarist acum mare organizator al PNL Hunedoara, a publicat o scriitură mizerabilă, aşa-zis de presă, cu insulte şi aberaţii la adresa noastră, cu o înverşunare demnă de cauze mai bune. Nu am fost singurii jurnalişti atacţi, iar cei din Alba şi presa stau mărturie.

Din 2005, Florin Roman a făcut un salt spectaculos în funcţii bine remunerate, în multiple consilii de administraţie ale unor bănci, ale SC Automobile România, Daewoo România, Eximbank etc., etc.

Printre alţi jurnalişti din Alba, Radu Ciobotea, specializat pe investigaţie de presă, a avut parte de multe păţanii, pentru că politicienii dau în pomul cu roade, nu în cel uscat, cum se spune. Acesta scria cu referire la “răsplata” primită de actualul gospodar al PNL Hunedoara, Florin Roman, din partea mai marilor din politică.

“Florin Roman a câştigat 187.754 euro net pe an din consilii de administraţie şi instituţii publice. Orice vietate încolţită încearcă să se apere. Uneori devenind agresivă. Este cazul domnului Florin Roman, care s-a supărat îngrozitor că în articolul meu apărut în ziarul Unirea din data de 20 martie făceam referire la veniturile încasate de domnia sa de la instituţii ale statului, din participarea în diverse consilii de administraţie în urmă cu ceva ani, când liberalii conduceau ţara. Ieri dimineaţă m-a sunat să mă ameninţe cu instanţa dacă nu fac dovada că lunar încasa venituri de aproape 70.000 de lei. Dacă domnul Florin Claudiu Roman este lovit de amnezie şi nu mai ştie câţi bani a câştigat, îi reamintesc eu, care nu vorbesc în necunoştinţă de cauză.

Iată care este fişa fiscală a lui Florin Claudiu Roman, de exemplu: E.On Gaz Distribuţie SA – 34.228 lei • Biroul de Turism pentru Tineret (BTT) SA – 21.462 lei • Ford România SA – 45.040 lei • Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei – 2.176 lei • CEC Bank SA – 23.481 lei • Banca de Export Import a României (Eximbank) SA – 137.159 lei • Automobile Craiova – 11.231 lei • Daewoo Mangalia Heavy Industries SA – 30.858 lei • Comisia de Supraveghere a asigurărilor (CSA) – 368.524 lei”.

Fostul director al posturilor tv din Alba, Sergiu Poliopol, spune că este dezamagit pentru că aşa-zişii liberali din judeţul Hunedoara acceptă un asemenea om.

“Eu consider, după timpul îndelungat trăit în Alba, plus după toată seria de acţiuni şi fapte ale sale reflectate în anchete de presă, Florin Roman este un om al Serviciilor şi un PDL-ist fundamentalist la nivel judeţean şi central. Membrii vechi al PDL vor ca PNL-iştii adevăraţi să fie eliminaţi din judeţul Hunedoara, locul unde nu au reuşit să se impună cum ar fi dorit. El era la Ziarul Unirea, unde în umbră stătea Mihai Babiţchi, iar Florin Roman pupa în fund, cum se zice, şi pe veşnicul primar Mircea Hava cel considerat întemeietorul dinastiei baronilor portocalii din Transilvania, Nicolae Popa – fost PDSR, ApR, PUR,PC, apoi pe Ion Dumitrel, preşedinte CJ Alba, pe care acum Florin Roman îl secondează ca vicepreşedinte. Toată lumea din domeniu ştia că lui Florin Roman i se dădeau fiţuicile scrise pe care  doar urma să le publice, sau le scria după indicaţii. Deci, chiar nu ştiu ce-l recomandă pe PDL-stul fundamentalist pentru a fi preşedinte la PNL Hunedoara. Dar având în vedere că aici nu aveau omul lor, s-a aranjat.  Deranjant la amxim este faptul că liberalii adevăraţi din judeţul Hunedoara nu au nici o reacţie” – a declarat Sergiu Poliopol, bun cunoscător al politicienilor şi prieteniile lor din Alba.

În concluzie, dacă lucrurile stau aşa şi doar parţial, ne-am pricopsit cu încă un politician al intrigilor şi intereselor. Vin alegerile generale şi PDL-ul lucrează, ca nu cumva un vechi PNL-ist să “scape” către Parlament. Oricum organizaţiile locale le-au cam curăţat de liberali…

[slideshow_deploy id=’19869′]

 



« (Știre anterioară)