ISU Hunedoara a primit o autospecială pentru stingere de mare capacitate

 

Opt județe printre care și Hunedoara au primit câte o autospecială pentru stingere de mare capacitate, achiziționate în cadrul Proiectului ,,Răspunsul eficient salvează vieți II’ (Efficient Response Saves Lives II).

DSCN1977 (1)

Noile autospeciale, cu o capacitate de 5000 litri de apă, sunt destinate intervențiilor pentru stingerea incendiilor și asigurarea necesarului de apă în comunitățile afectate de producerea situațiilor de urgență. Totodată, acestea dispun de echipamente de prim ajutor medical, iar prin caracteristicile lor, pot efectua misiuni în zone cu drumuri greu accesibile, în orice anotimp al anului.

”Proiectul ,,Răspunsul eficient salvează vieți II’ face parte din seria acțiunilor pe care instituția noastră le-a demarat pentru asigurarea unui management al situațiilor de urgență modern, performant, capabil să furnizeze servicii de calitate superioară beneficiarilor noștri: cetățenii. Acestea deziderat se pot realiza prin atragerea fondurilor necesare dotării efectivelor cu echipamente și tehnică performante care să acopere paleta riscurilor aflate în gestionare și care să asigure protecția salvatorilor la intervenții. Inspectoratul General Pentru Situații de Urgență (IGSU) deține calitatea de aplicant în cadrul Proiectului ,,Răspunsul eficient salvează vieți II’ (Efficient Response Saves Lives II), finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020, Axa prioritară 5 — Promovarea adaptării la schimbările climatice, prevenirea și gestionarea riscurilor”, se arată într-un comunicat al IGSU. Proiectul se va derula pe parcursul acestui an și beneficiază de un buget total de 24.517.780,50 Euro.

[slideshow_deploy id=’19661′]