Week-end cu Festival roman la Ulpia Traiana Sarmizegetusa

Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, în calitate de partener al evenimentului și administrator al sitului de la Ulpia Traiana Sarmizegetusa, vă invită să participați la prima ediție a Festivalului Roman Ulpia Traiana Sarmizegetusa – In memoriam Dorin Alicu, care se va desfășura în perioada 29 – 31 iulie 2016.

Festival-UTS

Manifestările sunt organizate la Hațeg și comuna Sarmizegetusa (jud. Hunedoara) de către Asociația de Turism Retezat, beneficiară a proiectului „Descoperă destinația ecoturistică Țara Hațegului – Retezat”, finanțat de Romanian American Foundation și Fundația pentru Parteneriat, iar prin acest eveniment se dorește promovarea obiectivelor turistice locale. După cum arată organizatorii, această primă ediție a festivalului „își propune, prin intermediul reenactorilor Asociației Terra Dacica Aeterna, cel mai experimentat și mai mare grup de reconstituire istorică din România, să însuflețească locul în care, odinioară, se afla capitala Daciei Romane. După deschiderea oficială ce avea loc vineri, 29 iulie, la Hațeg, în inima Destinației ecoturistice Țara Hațegului – Retezat, istoria romanilor va putea fi retrăită, timp de două zile (30 și 31 iulie), în situl arheologic de la Sarmizegetusa, printre corturi dacice și romane, tabere civile și militare, ateliere de meșteșuguri antice (ceramică, fierărie, pielărie, țesătorie, metaloplastie, prelucrare os și lemn, medicină, mozaic antic, inginerie antică, pictură pe lemn, sculptură în piatră), jocuri și demonstrații de luptă. Evenimentul este dedicat memoriei arheologului clujean Dorin Alicu, de la Muzeul de Istorie a Transilvaniei, care și-a dedicat întreaga carieră profesională cercetărilor în cadrul sitului roman de la Sarmizegetusa”.

Totodată, cercetătorii Muzeului Civilizației Dacice și Romane Deva, alături de cei de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, vor oferi celor interesați informații de specialitate în cadrul tururilor ghidate la obiectivele din Colonia Ulpia Traiana Sarmizegetusa.

2016-07-28-Afis-Festival-UTS

[slideshow_deploy id=’13837′]