PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în următoarele zile. Când se mai răcoreşte

METEO 2 august. Marţi, conform codului galben vremea va fi în general instabilă şi se va răci în majoritatea regiunilor.
canicula_vreme_40f31364d6

METEO 2 AUGUST. Îndeosebi în sud-vestul, centrul şi nordul ţării vor fi averse, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie şi se va semnala grindină. Local, cantitățile de apă vor depăşi 15…20 l/mp și izolat 30…40 l/mp. În restul ţării, cerul va fi variabil, iar fenomenele specifice instabilităţii atmosferice se vor semnala pe arii restrinse, spre seară, în special sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 de grade în estul Transilvaniei şi în jur de 35 de grade, izolat 37 de grade în Muntenia şi în vestul Dobrogei, unde şi indicele temperatură-umezeală va atinge pragul critic de 80 de unităţi.

METEO 2 AUGUST. În Capitală, la amiază încă va fi caniculă cu o maxima termică de 34…35 de grade. Mai ales spre seară se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

METEO 2 AUGUST. La munte, vremea va fi în general instabilă şi se va răci. La amiaza vor fi 19 grade la Paltinis, 20 la Predeal, 17 la Semenic, 18 la Sinaia, 21 la Arieseni si 14 pe Vf. Toaca din masivul Ceahlau. Se vor semnala averse, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, ce pot lua aspect de vijelie şi vor fi condiţii de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 15…20 l/mp şi izolat 30…40 l/mp.

METEO 2 AUGUST. La mare, vreme deosebit de caldă. Cerul va fi variabil. Spre seară şi noaptea vor fi condiţii pentru averse şi descărcări electrice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 30 şi 32 de grade, iar temperatura apei mării va fi cuprinsă între 26 şi 27 de grade.

În regiunile intracarpatice, vreme instabilă cu averse ce pot fi însemnate cantitativ şi asociate cu vânt şi grindină, în special in Banat, Transilvania si Maramureş. Maximele, mai mici decât ieri, nu mai ajung nici la 30 de grade: 29 la Timisoara, 28 în Baia Mare, 26 la Cluj Napoca si 27 la Sibiu si Brasov.

METEO 2 AUGUST. În sud, se răcoreşte bine în Oltenia şi mai puţin în Muntenia unde încă se vor înregistra maxime caniculare: 35 de grade la Giurgiu, 36 la Călăraşi şi 37 la Slobozia. În Oltenia sunt frecvente fenomenele de instabilitate iar in Muntenia ele ajung către seară.

În Dobrogea ploile ajung noaptea. Aşa că peste zi este tot vreme deosebit de caldă, caniculara în partea continentală însă la valori putin mai mici decit ieri: 34-36 de grade in partea continentala si 32 de grade la Constanta. În Moldova, vremea devine instabilă. În special în jumătatea de nord a regiunii vor fi averse torentiale, vint ce poate lua si aspect de vijelie, descaracri electrice frecvente si izolat grindina. Temperatura scade. La amiaza vor fi: 26 de grade la Suceava, 30 la Iasi si Bacau si 32 la Focsani si Galati.

METEO 2 AUGUST. În Capitală, la amiază încă va fi caniculă cu o maxima termică de 34…35 de grade. Mai ales spre seară se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

VREMEA PE 2 ZILE

Miercuri, vremea va continua să se răcească, devenind normală pentru această dată. Temperaturile maxime se vor încadra între 24-25 de grade în estul Transilvaniei și 31-32 de grade în Lunca Dunării. Instabilitatea atmosferică va fi mai accentuată în zona de munte şi în jumătatea estică a ţării, unde local vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. În restul ţării, cerul va fi variabil, iar ploile se vor semnala izolat.

În capitală, dimineata vor fi 19-20 de grade si maxima se va situa în jurul valorii de 30 de grade. Vor fi condiţii de averse, poate și descărcări electrice.

Joi vremea se va încălzi ușor în toate regiunile. Temperaturile maxime se vor încadra între 27-28 de grade în estul Transilvaniei și 34 de grade, izolat în Lunca Dunării, la Giurgiu. În zona montană şi în sud-vestul ţării, pe arii restrânse, mai ales după-amiază, vor fi ploi slabe, de scurtă durată şi posibil, descărcări electrice.

În Capitală, vremea se va încălzi uşor, 32-33 de grade la amiaza.

[slideshow_deploy id=’27028′]
Sursa: REALITATEA.NET



(Următoarea știre) »