Primaria Lupeni va amenaja o mica faleză pe malul Pârâului Braia

Inundațiile care au afectat municipiul Lupeni în lunile iunie și iulie au cauzat și probleme destul de grave în zona în care se află pârâul Braia.
braia1
La solicitarea transmisă de  reprezentanții Primăriei Lupeni, Compania Națională ”Apele Române” a început derularea unor lucrări complexe pe Pârâul Braia, în zona cuprinsă între Bulevardul Păcii și Șoseaua de Centură. Lucrările vizează realizarea decolmatării pârâului Braia dar și efectuarea de reparații și consolidare  a malurilor.
Întrucât în apropiere se află ”Parcul Tineretului” din Zona CAP, administrația locală din municipiul Lupeni, în colaborare cu Apele Române intenționează  ca, prin extinderea lucrărilor pe cusul pârâului Braia, să amenajeze pe malul acestuia și o mică faleză, care în opinia edililor, va aduce un plus de imagine zonei respective, constituind și un inedit punct de atracție pentru cetățeni.
În paralel Primăria Lupeni a început executarea unor lucrări de extindere a iluminatului public pe Șoseaua de Centură în zona cuprinsă intre Bulevardul Păcii și strada Vâscozei.
 braia2
”În prezent, în municipiul Lupeni se derulează mai multe proiect edilitare. O parte din acestea au ca obiect înlăturarea urmelor lăsate de inundațiile care au produs mari pagube și care au afectat infrastructura localității. În colaborare cu Apele Române, lucrăm la albia pârâului Braia și în paralel cu lucrările de decolmatare și consolidare a malurilor intenționăm să efectuăm aici și lucrări prin care să amenajam o mică faleză pe malul acestuia, având în vedere că în apropiere se află Parcul din Zona CAP. În acest sens am început  deja și derularea unor lucrări de extindere a iluminatului public pe Șoseaua de Centură de la Bulevardul Păcii, pe strada Vâscozei”, spune primarul Cristian Resmeriță.
braia3
[slideshow_deploy id=’13835′]