Sindicatele falimentează CEH?

Administratorul judiciar arată că sindicatele și administrația Complexului Energetic Hunedoara nu au înțeles gravitatea situației economice a societății. Cei de la Casa de Insolvență GMC Craiova susțin că drepturile din CCM nu se pot încadra în bugetul societății.

ceh

“Drepturile conferite prin Contractul Colectiv de Munca exced posibilitatilor de plata ale societatii. Nici conducerea societatii si nici organizatiile sindicale nu au inteles gravitatea situatiei economice a societatii – falimentul iminent – amenintand cu incetarea lucrului pentru necuprinderea in prevederile Contractului Colectiv de Munca a unor facilitati care oricum nu pot fi acordate de societate.Toate acestea nu fac decat sa grabeasca intrarea in faliment a societatii cu consecinta incetarii activitatii si diponibilizarii intregului personal”, arată noul raport al GMC Craiova.

La finalul săptămânii trecute, sindicatele au suspendat negocierile la contractul colectiv de muncă. Sindicaliștii nu au primit un aviz favorabil din partea administratorului special privind contractul colectiv de muncă. În urma negocierilor sindicatele au solicitat acordarea de prime de pensionare și salarii compensatorii pentru cei care părăsesc sistemul. Cum administratorul judiciar nu a fost de acord cu aceste solicitări, sindicaliștii au suspendat negocierile și amenință cu greva generală. În cazul în care nu va funcţiona planul de restructurare, administratorul judiciar va cere declararea FALIMENTULUI Complexului Energetic Hunedoara.

[slideshow_deploy id=’20328′]

 

 



« (Știre anterioară)