Încălzirea la Petroșani sub semnul întrebării

Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani,  a avut o întâlnire cu reprezentanţii Complexului Energetic Hunedoara pe tema furnizării agentului termic. Situația la acest moment este incertă, astfel că primarul le recomandă celor racordațI la sistemul centralizat de termoficare să îșI ia măsuri alternative pentru încălzirea locuinței. Astfel, edilul subliniază că petroșănenii care au posibilitățI ar trebui să îșI monteze centrale pe gaz.

Ca_sa_faca_fata_gerului_romanii_vor_fi_obligati_de_la_anul_sa_se_doteze_cu_calorifere_de_iarna

“Am avut o întâlnire cu cei de la CEH pentru că vreau să ştiu exact care este situaţia concretă cu CEH în ceea ce priveşte furnizarea agentului termic. În urma discuţiilor, situaţia este foarte complicată. Complexul fiind în insolvenţă, în acest moment nu există o certitudine a furnizării agentului termic în această iarnă şi împreună cu domnul director Munteanu vedem ce putem face noi. Cea mai prudentă soluţie pentru cei care sunt abonaţi la sistemul centralizat este ca pentru această iarnă să îşi pregătească un sistem de încălzire alternativ, aşa cum facem şi noi cu instituţiile publice, pentru că nu există în acest moment o certitudine a livrării agentului termic. Sugestia mea este ca cei care sunt abonaţi la sistemul centralizat de termoficare să ia în calcul o alternativă pentru încălzire. Asta nu înseamnă că nu se va livra agent termic în această iarnă, dar nu pot să spun cu certitudine acest lucru”,  a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroşani.

La Petroşani mai sunt racordaţi la sistemul centralizat de termoficare puţin peste 2000 de abonaţi, iar datoriile acestora sunt de ordinul milioanelor de lei.

[slideshow_deploy id=’36590′]

 



« (Știre anterioară)