Universitatea Petroșani, o nouă specializare la școala doctorală

 

Instituția de învățământ superior din Valea Jiului ar putea avea din această toamnă sau cel târziu de anul viitor o nouă specializare la școala doctorală. Este vorba de inginerie și și management.

universitatea-din-petrosani-794x531

“În sesiunea  septembrie 2016 oferim pentru moment patru domenii de doctorat, e vorba de Mine, Petrol şi Gaze, Inginerie industrială, Inginerie electrică şi Ingineria sistemelor. Pe lângă ele sperăm să acredităm, în toamnă, un nou domeniu de doctorat, e vorba de Inginerie şi management. Suntem în faza de pregătire a dosarului şi suntem la acest moment trei conducători de doctorat în domeniu abilitaţi, sperăm ca lucrurile să meargă rapid şi atunci vom avea locuri oferite chiar din toamnă. În caz contrar, vom amâna acest domeniu, rămânând doar cele patru domenii”,  a declarat Eduard Edelhauser, prorectorul Universităţii Petroşani.

O nouă specializare ar putea funcţiona din toamna acestui an la şcoala doctorală de la Petroşani. Este vorba de inginerie şi management.

“Acea nouă specializare, la Petroşani a mai existat într-un fel sau altul, e vorba de profesorul Aurelian Simionescu care a coordonat ingineria şi managementul sistemelor de producţie, însă la momentul anului 2004 acest domeniu s-a reunit în industrială, iar în 2009 s-a defalcat. În 2009 în centrele din România conducătorii de doctorat au optat dacă vor conduce doctorat în ingineria industrială sau în inginerie şi management. La noi, la Petroşani, domnul Simionescu era deja pensionar şi nu a mai avut cine să opteze pentru inginerie şi management. Astfel am pierdut un domeniu. În acest moment inginerie şi management există în cinci locuri din ţară, e vorba de Timişoara, Cluj, Sibiu, Iaşi şi Braşov şi am fi al şaselea centru care ar autoriza un domeniu nou, pentru că aceste cinci centre au creat aceste domenii în 2009 când conducătorii au optat pentru acel domeniu. Eu sunt primul conducător de doctorat abilitat care m-am abilitat în inginerie şi management, alături de mine este doamna decan Andreea Ionică, care s-a abilitat anulu trecut în vară şi acum sperăm să avem alături de noi un coleg de la Universitatea din Târgu Mureş care se va obţine titlul de abilitare în această lună. Acesta a fost motivul pentru care am amânat un an de zile. Avem nevoie de un dosar de abilitare pe care colgii de la şcoala doctorală l-au realizat şi sperăm ca să îndeplinim condiţiile”,  a mai subliniat sursa citată.

Universitatea din Petroşani ocupă toate locurile bugetate la şcoala doctorală, şi în plus mai atrage zeci de doctoranzi şi pe locurile cu taxă. De precizat este faptul că la Universitatea din Petroșani sunt cele mai mici taxe la nivelul de școlarizare de doctorat. Taxa anuală este de 3200 de lei.

[slideshow_deploy id=’36591′]