Prima rundă a Cupei României la popice, pe arena din Petrila

Campionatul Naţional de popice pentru seniori şi senioare va debuta pe 3 septembrie 2016, cu participarea a şapte echipe, patru în competiţia masculină şi alte trei în cea feminină. Vor lua startul ediţiei 2016-2017 echipele CFR Cluj & CSM Câmpia Turzii, CFR Olimpia ACB Iaşi, Inter Petrila şi Electromureş Tg. Mureş (la masculin), respectiv Electromureş Romgaz Tg. Mureş, Conpet Petrolul Ploieşti şi Rapid Bucureşti (la feminin).

popicaria

În prima etapă la masculin din data de 3 septembrie, Inter Petrila (antrenor Marcel Dobrică) va întâlni CFR Olimpia ACB Iași, dispută care se va desfășura la Iași iar arbitrajul va fi asigurat de Florin Ciolan din Iași. În aceeași etapă, Electromureș Tg. Mureș va întâlni CFR Cluj, pe data de 4 septembrie, dispută arbitrată de Liviu Mailat din Sibiu.

Inter Petrila va fi gazda etapei a doua, pe data de 24 septembrie, când va întâlni popicarii de la CFR Cluj sub arbitrajul lui Fekete Iosif din Tg. Mureș. Anul acesta mai este programată etapa a III – a, pe data de 12 noiembrie, în care Inter Petrila va întâlni Electromureș Tg. Mureș, dispută care se va desfășura de asemenea pe arena Inter Petrila și va fi arbitrată de Nicolae Nicolaescu din Brașov.
Ora oficială de începere a meciurilor este 10:00.

În Campionatul Naţional pentru echipele de tineret (U 23) Inter Petrila va participa la masculin, în Grupa B, grupă în care, pe lângă Inter Petrila, vor evolua și Siderurgica Hunedoara, CSM Satu Mare, CFR Cluj & CSM Câmpia Turzii. Prima etapă în care vor evolua popicarii Inter Petrila avea startul pe 27 august, în compania CSM Satu Mare, etapă amânată pentru data de 10 septembrie la solicitatrea popicarilor sătmăreni pe considerente financiare. Având în vedere că aceștia vor fi prezenți la Petrila și pentru Cupa României, meciurile au fost cuplate de federație. Ora oficială de debut a meciurilor la tineret U 23 este 9.00.

Cupa României, la seniori şi senioare, va avea loc în patru etape, iar câştigătoarea competiţiei va putea evolua în Cupa NBC. Primele runde sunt programate în zilele de 10 septembrie 2016 (la feminin) şi respectiv 11 septembrie 2016 (la masculin).

Turneul primei runde din Cupa României se va disputa pe arena Inter Petrila. În data de 10 septembrie, la feminin, se vor disputa întrecerile echipelor Electromureș Tg. Mures, Rapid București și Conpet Ploiești. În data de 11 septembrie, la masculin, se vor disputa întrecerile echipelor Inter Petrila, CFR Cluj, CFR Olimpia ACB Iași, CSM Satu Mare și Electromureș Tg. Mureș.

Daniel Petru BOLOG

[slideshow_deploy id=’17636′]