Duminica Sfântului Augustin la Biserica Evanghelică din Petroșani

Biserica Evanghelică din Petroșani, Consorțiul Districtual Evanghelic Sebeș și Consulatul Republicii Germania de la Sibiu, organizează evenimentul religios ”Duminica Sfîntului Augustin” la Petroșani. Acesta va avea loc duminică, 28 august 2016, ora 10,00 la Biserica Evanghelică din Petroșani (lângă sediul CEH), una dintre cele mai importante monumente arhitectonice religioase din Valea Jiului, având o vechime de aproape 120 de ani.

biserica-evanghelica

Evenimentul se derulează în cadrul proiectului „Iar voi sunteți trupul lui Hristos“ (1. Corinteni 12, 27)“ din cadrul Contractului de finanţare nerambursabilă nr.8549/04.05.2016, încheiat cu Primăria Municipiului Petroşani.

Manifestările vor avea loc duminică, 28.08.2016, ora 10, conform următorului program:

10.00  Serviciul divin

12.00  Pauză

12.15  Cuvânt adresat participanților din partea Bisericii și a Primăriei Municipiului  Petroșani

12.30 Conferința „Iar voi sunteți trupul lui Hristos (1. Corinteni 12, 27) – Fericitul Augustin și lauda lui Dumnezeu în Biserică“, susținută de domnul dr.  Wolfgang Wünsch, protopop (decan) al districtului Sebeș.

13.00  Cântece de laudă și închinare interpretate la orgă și de corul Bisericii Evanghelice   C.A. din Petrești. Organiști: domnul Michael Cetean – Fakner Mihai (Petrești) și domnul Sorin Vîrtop (Petroșani).

”Augustin este numit Tatăl Bisericii în Summa Theologica de Thomas Aquinas. Anumite părți ale lucrărilor sale constituie însă fundamentul Reformei inițiate de MartinLuther și John Calvin.  Luther nu numai că a fost instruit în teologia augustiniană vastăși greoaie, dar a apreciat în această teologie adevăruri și valori intrinseci, a găsitrezonanță în teme ca păcat, grație, predestinare, har, voință proprie, interpretarea Scripturii și credință. Atât  Augustin de Hipona cât și Martin Luther au schimbat cursulcivilizației vest-europene.        În Biserica Romano-Catolică Sfântul Augustin este sărbătorit pe 28 august, dată la care este amintit și de Biserica Evanghelică C.A. iar în Biserica Ortodoxă Fericitul Augustin este prăznuit la 15 iunie”, se arată într-un comunicat al Prezbiteriului Bisericii Evanghelice din Petroșani.

Afis Duminica Augustin

[slideshow_deploy id=’19869′]



(Următoarea știre) »