Ziua Vulcanilor a fost celebrată de 170 de copii la Hațeg

Pe 24 august, după cca. 70 de milioane de ani, pe teritoriul Geoparcului, vulcanii au fumegat și au erupt din nou. Într-adevar, a fost o erupție controlată, constând din confetti, bomboane și mult entuziasm. 
 geoparc2
Momentul a fost rememorat la Deva unde voluntarii din Geoprac au celebrat prima editie a Zilei Vulcanilor. Datorită implicării și creativității celor 45 de voluntari pentru Geoparc, aprox. 170 de copii din Țara Hațegului, dar și din alte locuri din țară, aflați în vacanță în zonă, au avut parte de o zi de neuitat. ”Ei au putut afla o mulțime de informații utile despre vulcani și despre importanța lor, prin intermediul a 6 ateliere educaționale și de creație. Mai mult, aceștia au putut asista la cele doua erupții cu bomboane și confetti ale unui vulcan mai special, creat și amenajat tot de voluntari și au făcut cunoștință cu Andi Andezit, mascota Casei Vulcanilor”, spune Adina Popa, Specialist Comunicare în cadrul Geoparcului Dinozaurilor Tara Hategului – Universitatea din Bucuresti.
Succesul acestei premiere în activitățile din Geoparcul Dinozaurilor de la Hațeg, determină organizatorii să se gândească deja de pe acum la o nouă ediție a Zilei Vulcanilor.
[slideshow_deploy id=’13837′]