Raliul mașinilor de epocă ajunge în județul Hunedoara

În perioada 2-3 septembrie 2016, Retromobil Club România organizează ediția a XVII-a Raliului CARPAȚI RETRO. 50 de echipaje vor lua startul vineri 2 septembrie de la Palatul Bruckental din Avrig, începând cu ora 14.00, din minut în minut. Prima etapă a raliului se va încheia la Arsenal Park Orăștie, unde se estimează că primul automobil va ajunge la ora 18:30. 

Raliul-Carpati-Retro-Editia-XIV

Sâmbătă, 3 septembrie, sunt programate alte două etape, respectiv  Orăștie (Arsenal Park, ora 10:00) – Hunedoara (Castelul Corvinilor, 12:15 prima mașină) și Hunedoara (16:15) – Hațeg – Orăștie (19:00).

Numărul mărcilor prezente la Raliul Retromobil Club 2016 este de 26 de autorutisme, acesta fiind un nou record, la fel ca și numărul claselor constituite după vechime – 5.

Viteza medie cu care vor circula mașinile înscrise în concurs este de 50 km/h, participanții urmând să parcurgă un traseu mai lung decât distanța dintre locațiile menționate, presărat cu probe speciale de regularitate, în conformitate cu road-book-ul primit la start.

Evenimentul este inclus în calendarul internațional F.I.V.A. fiind a cincea etapă a Campionatului raliulurilor de regularitate pentru vehicule istorice (C.R.R.V.I.) desfășurat anul acesta în premieră în România în organizarea R.C.R.

[slideshow_deploy id=’13837′]



« (Știre anterioară)