Începe admiterea la UPET

Ultima etapă de admitere din acest an începe, luni, la Universitatea Petroșani.

universitatea-din-petrosani-794x531

Universitatea din Petroşani îi aşteaptă pe absolvenţii de liceu care au promovat examenul de bacalaureat să vină să se înscrie la studiile universitare de licenţă. Încă mai sunt locuri disponibile, iar cei de la instituţia de învăţământ superior din Valea Jiului îi aşteaptă pe cei care vor să îşi continue studiile.

“Avem un număr destul de mare de locuri şi avem locuri la aproape toate specializările de licenţă ale Universităţii. La unele specializări mai avem 5-6 locuri disponibile la buget, avem şi altele unde sunt 10-15 locuri disponibile. În total, avem un număr foarte mare de locuri, 300, care acoperă doleanţele tuturor absolvenţilor de liceu. Aşteptăm la această sesiune să devină studenţii noştri atât cei care au promovat, acum în sesiunea de toamnă, cât şi cei care au fost indecişi în sesiunea de vară şi de ce nu, şi cei care au terminat mai de mult liceul, dar nu au avut până acum dorinţa. Nivelul de studii superioare oferă alte perspective pe piaţa muncii, chiar dacă Valea Jiului nu este o piaţă a muncii foarte deschisă şi poate şi Valea Jiului se va deschide până îşi termină studiile”,  a declarat Eduard Edelhauser, prorectorul Universităţii Petroşani.

Studenţii universităţii Petroşani au şi o serie de facilităţi dacă optează pentru a urma cursurile universitare de licenţă în dealul Institutului. Universitatea Petroşani a încercat să ofere o paletă largă de activităţi celor care studiază aici.

“Avem facilităţi pentru studenţi. Avem curricule similare cu cele de la nivel naţional, avem un oraş ieftin din punct de vedere al costurilor, avem locuri în cămine bine puse la punct pentru toţi doritorii, avem un număr foarte mare de burse, iar cuantumul lor e destul de mare. Avem mobilităţi ERASMUS în ţările Uniunii Europene, avem tabere studenţeşti, echipe sportive. Avem o ofertă foarte variată care le-ar putea acoperi cerinţele în activitatea studenţească”, a mai spus sursa citată.

În cazul în care în sesiunea de admitere care începe săptămâna viitoare nu vor fi ocupate toate locurile bugetate, Universitatea ar putea pierde din finanţare.

Pentru sesiunea de admitere din luna septembrie, la Universitatea Petroşani mai sunt disponibile 301 locuri bugetate la studiile universitare de licenţă.

[slideshow_deploy id=’19661′]