Milioane de lei pentru exproprierile de pe „Autostrada Lugoj — Deva”

Executivul a aprobat proiectul privind declanșarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul suplimentar, care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național „Autostrada Lugoj — Deva”.

60519367

Proprietățile se află pe raza localităților Margina, din județul Timiș, Brănișca și Șoimuș, din județul Hunedoara. „Autostrada Lugoj – Deva” a fost împărţită în 4 Loturi iar guvernele succedate până acum au aprobat mai multe acte normative privind exproprierile pe segmentul respectiv. Pentru lotului 1 al autostrăzii sumă totală pentru despăgubiri s-a ridicat la 1.723,512. Prin Hotărârea Guvernului nr. 844/2012 a fost modificată şi completată Hotărârea Guvernului nr. 1.232/2010. Astfel, prin identificarea unor noi proprietari, a fost necesară, aprobarea listei noi de imobile proprietate privată supusă exproprierii aferente Loturilor 2, 3, şi 4, situate pe raza localităţilor Făget, Margina, Lăpugiu de Jos, Dobra, Gurasada, Ilia, Brănişca şi Şoimuş, astfel cum reiese din anexa nr. 4 la Hotărârea Guvernului nr. 1232/2010, şi suma aferentă despăgubirilor în cuantum total de 5.188,15 mii lei şi, de asemenea s-a procedat şi la completarea listei de imobile aferente Lotului 1, pentru imobilele proprietate privată situate pe raza localităţilor Balinţ, Belinţ, Bethausen, Traian Vuia, Mănăştiur, Dumbrava şi Ghizela şi suma aferentă despăgubirilor în cuantum total de 147,002 mii lei.

În ceea ce privește proprietățile  aflate pe raza localității Dumbrava, Făget, Margina din județul Timiș și localităților Lăpugiu de Jos, Dobra, Gurasada, Ilia și Brănișca, din județul Hunedoara, sumele estimate cu titlu de despăgubire sunt în valoare totală de 773 mii lei, pentru un număr de 1582 imobile.

[slideshow_deploy id=’24093′]



(Următoarea știre) »