Ovidiu Zaharie și Nicolae Gherghin participă la Raliul CARPAȚI RETRO

Județul Hunedoara face parte din calendarul ediției din acest an a Raliului CARPAȚI RETRO, două etape ale competiției, care adună la start bolizi de epocă, urmând să se desfășoare în acest week-end în regiunea noastră.

Gherghin arbitru

Printre participanți la raliu se află și doi hunedoreni, membri ai Retromobil Club România, asociație care organizează ediţia a XVII-a a Raliului CARPATI RETRO. Este vorba de un primar, fost deputat și un comandant de poliție, ambii pasionați și colecționari de autovehicule de epocă. Chiar dacă nu vor lua startul ca și concurenți ci doar ca participanți, Ovidiu Zaharie, șeful Poliției Petrila și Sorin Marica, fost deputat și acutalmente primar al comunei Sălașu de Sus, se vor alinia la startul competiției ca participanți și vor parcurge etapa Orăștie Hunedoara. „Sâmbătă voi participa la Orăștie, dar încă nu m-am hotărât cu ce mașină. Am de ales între IMS, Renault 16, Skoda Octavia sau Opel Olympia Record, deci dintre acestea o să merg cu una. Particip la etapa Orăștie-Hunedoara, dar nu singur ci împreună cu primarul de la Sălașu de Sus, Sorin Marica. El va participa cu o Dacia 1100 fabricată în 1968, l-am cooptat în acest an și a devenit, din primăvară, membru Retromobil Club Român. A fost cu noi și la expoziții, are și el pasiunea aceasta”, ne-a declarat președintele Retromobil Club Român Filiala Hunedoara, Ovidiu Zaharie.

Gherghin -arbitru internațional

 În comisia de arbitraj a ediției din acest an a Raliului Carpați Retro se află și un arbitru internațional din Valea Jiului. Nicolae Gherghin va arbitra cele 50 de echipaje care vor lua startul din Avrig  de la Palatul Brukenthal. Gherghin este cunoscut ca un colecționar și restaurator de mașini de epocă și a devenit arbitru internațional acreditat FIVA în urmă cu un an de zile. „Ion Țiriac a organizat un curs de pregătire, anul trecut, ne-a luat la Tg. Mureș și ne-a școlarizat. Au fost profesori de peste hotare, am dat examen la finalul cursului și am obținut această legitimare FIVA. Astfel sunt acreditat și pot arbitra și competiții internaționale”, ne-a declarat Nicolae Gherghin.

Zaharie si Gherghin

Raliul CARPAȚI RETRO se desfășoară pe parcursul a trei zile, sâmbătă fiind programate alte două etape. Orăstie (Arsenal Park, ora 10.00)  – Hunedoara (Castelul Corvinilor, 12.15 prima mașină) și Hunedoara (16.15) – Hațeg – Orăstie 19.00). Participanții vor parcurge un traseu mai lung decât distanța dintre locațiile menționate, presărat cu probe speciale. Evenimentul face parte din calendarul internațional F.I.V.A. fiind a cincia etapă a Campionatului raliulurilor de regularitate pentru vehicule istorice, desfășurat anul acesta în premieră în România.

[slideshow_deploy id=’17636′]

 



(Următoarea știre) »