Hunedoara va face curățenie pe 24 septembrie în cadrul campaniei naționale ”Let`s Do It, Romania !”

Campania de voluntariat ”Let`s Do It, Romania!” are loc în Romnia pentru a cincea oară, la data de 24 septembrie 2016. De data aceasta, hunedorenii sunt și ei parte în cea mai mare acțiune de voluntariat din România.

tasca-1

 „Am ținut foarte mult ca județul Hunedoara să  fie pate a campaniei Lets Do It, Romania! <em>și am decis să mă implic. Vreau să conectăm astfel județul nostru la ceea ce se întâmplă la nivel național și să facem un pas important în educația civică și de voluntariat a hunedorenilor, participând la cel mai important eveniment de implicare socială organizat în România. Vreau ca foarte mulți dintre locuitorii acestui județ să ia parte la acțiunea de cartare și apoi să fie prezenți în ziua de curățenie. </em><em>Vă așteptămalături de noi, dragihunedoreni!</em><em>„</em>,</span></strong> a declarat Nicu Tașcă, responsabil “Lets Do It, Romania!” pentru județul Hunedoara.

Anul acesta, cartarea – identificarea mormanelor de deșeuri va fi realizată prin intermediul aplicației „Lets Do It, Romania!”. Voluntarii „Lets Do It, Romania!”sunt invitați să descarce gratuit aplicația de mobil, disponibilă pentruIPhone și Android, să raporteze zone cu deșeuri și să intre astfel într-o competiție unde cei mai harnici cartatori pot câștiga premii în valoare de 5000 euro, precum:aparatefoto, acumulatorisolari, telefoane mobile, trotineteelectrice, ghiozdane,accesoriipentrudrumetii.Regulamentul competiției se găsește pe www.letsdoitromania.ro. Toate mormanele cu deșeuri raportate vor fi încărcate online în Harta Deșeurilor, pentru a fi curățate pe 24 septembrie.

În 2016,”Let`s Do It, Romania!” se bucură, pentru prima oară, de sprijinul Guvernului României, 5 ministere fiind implicate în mod direct în Ziua de Curățenie Națională: Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor, prin structurile sale (Apele Române, Garda Națională de Mediu, APM) și va contribui la identificarea zonelor cu deșeuri; Ministerul Educației Naționale, care va implica din nou profesori și elevi la Ziua de Curățenie Națională, Ministerul de Interne, care va participa la curățenie cu instituțiile din subordine:Jandarmeria Română, Poliția Română;Ministerul Justiției, care se va implica prin AdministrațiaNațională a Penitenciarelor; Ministerul Transporturilor, care va face curățenie în gări și în apropierea acestora pe 24 septembrie.

Luna septembrie va fi Luna Curățeniei în România. „Let`s Do It, Romania!” și Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor vor lansa o campanie de educare a românilor cu privire la deșeuri și valoarea lor economică. De asemenea, va fi organizată o campanie națională de colectare a hainelor, cărților și jucăriilor în vederea refolosirii acestora. Campania se va încheia cu Ziua de Curățenie Națională de pe 24 septembrie.

“Lets Do It, Romania!“ este cel mai mare proiect de implicare socială organizat în România. Din 2010 și până în prezent, “Lets Do It, Romania!“ a implicat peste 1 200 000 de voluntari, care au reușit să adune peste 24 700 de tone de deșeuri.305 zone cu deșeuri au fost curățate prin intermediul aplicației „Lets Do It, Romania!”, care a fost descărcată gratuit de 3300 voluntari digitali. “Lets Do It, Romania!“ este parte din comunitatea internațională “Let`s Do It, World!“.

Pentru mai multe detalii despre acest subiect vă rugam să contactați: NicuTașcă, Responsabil județul Hunedoara, la adresa de e-mail: nicu.tasca@letsdoitromania.ro, telefon: 0730 004 032 sau  https://www.letsdoitromania.ro / ori https://www.facebook.com/LetsDoItRO.

[slideshow_deploy id=’17636′]



« (Știre anterioară)
(Următoarea știre) »