Analiză finală a necesarului de investiții pentru construcția sistemului de canalizare în Straja

Directorul general al Apa Serv Valea Jiului informează că, în scurt timp, vor începe efectiv lucrările de construcție la rețeaua publică de canalizare din stațiunea turistică Straja Lupeni.

14224728_1090305374384528_3062362041153172414_n

În acest sens, Costel Avram a fost astăzi prezent în stațiune unde, împruenă cu viceprimarul municipiului Lupeni, dl. Iacob Mesaroș, cu omul de afaceri Emil Părău, dar și cu alți factori de decizie din cadrul operatorului regional de apă și canalizare din Valea Jiului, a fost făcută o analiză finală a necesarului de investiții pentru construcția sistemului de canalizare de la Straja, o mai veche dorință a administratorilor de cabane din zonă.

”În urma discuțiilor la fața locului pot să aduc cabanierilor din Straja o veste bună: în această lună încep lucrările la rețeaua de canalizare din stațiune”, a declarat Costel Avram. Acesta explică și faptul că, pe tronsonul de lucrări asumat de Apa Serv, în cel mult două săptămâni vor începe deja lucrările. Acestea vor fi finanțate și realizate cu resursele materiale și umane ale Apa Serv Valea Jiului. Avram mai spune că restul lucrărilor, finanțate de Consiliul județean și Consiliul local Lupeni, au fost și ele scoase la licitație de Apa Serv. ”Săptămâna viitoare se va încheia termenul de depunere a ofertelor și mă bucur să constat că interesul firmelor de construcții pentru aceste lucrări este unul mare, 8 firme fiind deja înscrise la procedură. Și la aceste tronsoane de investiții, vom începe lucrările după desemnarea câștigătorului”, arată Costel Avram.

straja1Pe de altă parte, directorul general al Apa Serv  își exprimă mâhnirea asupra faptului că, odată cu începerea acestor investiții, au aărut și zvonurile calomnioase potrivit cărora printre destinatarii noii rețele de canalizare de la Straja s-ar afla și o presupusă vilă de vacanță a acestuia.

 

”Cum nici o faptă bună nu rămâne nepedepsită, am primit cu oarecare mâhnire bârfele unora care spun, pe la colțuri, că am decis să demarez această investiție pentru că aș avea oarecari interese în Straja. Vreau să spun răspicat că nu am nici vilă, nici cabană și nici vreun alt interes în Straja decât acela de a contribui, împreună cu SC Apa Serv, la ridicarea gradului de confort al turiștilor care vin aici și la transformarea stațiunii într-una modernă, cu adevărat europeană, așa cum merită să fie. Odată cu finalizarea acestor lucrări, pentru care Apa Serv Valea Jiului, Consiliul Județean Hunedoara și Consiliul local Lupeni au depus eforturi comune, stațiunea Straja va avea ceea ce administratorii dar, mai ales, turiștii aveau nevoie: o canalizare modernă. În ceea ce mă privește, și eu voi avea mulțumirea încă unui lucru bine făcut pentru comunitatea locală din Valea Jiului. Atât și nimic mai mult !”, a explicat, pe pagina sa de facebook, Costel Avra, directorul general al Apa Serv.

straja2



(Următoarea știre) »