Cer urgentarea lucrărilor pe Defileul Jiului

Asociația Producătorilor de Prefabricate din Beton solicită Ministerului Transporturilor urgentarea lucrărilor pe Defileul Jiului. Cei de la asociație susțin că lucrările de modernizare a arterei principale care face legătura între Oltenia șI Transilvania are repercursiuni economice asupra agenților economici.

Defileul-Jiului-lucrari

„Întârzierile şi procedurile nefinalizate pentru DN 66 Bumbeşti Jiu – Petroşani au implicaţii negative extrem de importante în circulaţia mărfurilor şi, în consecinţă, în derularea activităţilor economice atât pentru agenţii economici din partea de Sud a ţării, cât şi pentru cei din Centru/Vest, rutele ocolitoare disponibile fiind total ineficiente din punct de vedere al costurilor şi al timpilor de parcurs“, se arată într-un comunicat al asociaţiei.

DN 66, Defileul Jiului este artera care face legătura între Valea Jiului şi Oltenie. Lucrările la tronsonul Rovinari – Bumbeşti Jiu, în lungime de 36,48 km, au fost atribuite socierii Comsa S.A.U. – Corporate Management Solutions printr-un contract în valoare de 146,3 milioane lei. Execuţia a început în aprilie 2013, iar lucrările au fost realizate în proporţie de 93,22%, potrivit datelor CNADNR. Apoi, lucrările au fost preluate de Copisa Constructora Pirenaica, Chiruli Andrea Impresa Individuale şi Coremi Inter. Valoarea acestui contract este de  185,6 milioane lei.

[slideshow_deploy id=’27126′]

 



(Următoarea știre) »