Licitaţie pentru termoficare

Municipalitatea de la Petroşani organizează o licitaţie privind delegarea gestiunii serviciului public de furnizare a energiei termice in sistem centralizat in municipiul Petrosani. Pentru a fi atribuită licitaţia este nevoie de prezenţa a trei ofertanţi.

primaria

Actuala societate de termoficare este în procedură de faliment, astfel că edilii îşi iau măsuri de siguranţă în cazul în care termocentrala Paroşeni va putea furniza agent termic. A fost înfiinţată o nouă societate de termoficare, dar contractul nu poate fi atribuit în mod direct.

“Consiliul Local al municipiului Petroşani a aprobat delegarea serviciului public de termoficare în sistem centralizat prin licitaţie publică. Era nevoie de această hotărâre având în vedere situaţia grea în care se află actulul furnizor al energiei termice pe plan local, respectiv SC Teromoficare SA, care este în procedură de faliment şi a este necesară delegarea gestiunii pentru a găsi un alt furnizor în perspectiva iernii care se apropie. Anunţul de licitaţie s-a publicat în Monitorul Oficial, în 12 octombrie va fi licitaţia şi chiar dacă avem o nouă firmă înfiinţată de Consiliul Local al municipiului Petroşani, firma noastră, SC Termoficare Serv SRL, legislaţia este atât de obtuză încât nu ne permite să delegăm direct firmei Consiliului Local. Astfel se impune organizarea acestei proceduri de licitaţie. E nevoie pentru a se adjudeca, din prima etapă, să avem la licitaţie trei firme eligibile care să îndeplinească condiţiile din caietul de sarcini, va fi destul de greu, pentru că multe firme de profil din ţară au probleme economice, dar sperăm că se adjudeca şi sperăm că Paroşeniul va putea furniza energie termică”,  a declarat Adrian Negoe, secretarul Primăriei Petroşani.

În prezent situația furnizorului de agent termic primar ( S.E. Paroșeni ) este incertă. Există totuși varianta ca activitatea C.E.H. să continue, situație în care trebuie asigurată activitatea de distribuție a agentului termic pentru încălzire și a apei calde menajere. Societatea S.C. Termoficare S.A. Petroșani, la care s-a declarat falimentul, nu va mai putea să presteze acest serviciu.

[slideshow_deploy id=’13835′]