Laurențiu Nistor: “Hunedoara va fi un județ care se poate dezvolta fără să așteptăm și să stăm la mila guvernului”

Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara, este de părere că fondurile europene sunt cheia dezvoltării. Acesta îi atenţionează pe cei care au atribuţii în acest sens să facă toate demersurile necesare pentru a depune proiecte astfel încât “să nu stăm la mila guvernului”.

nistor

“Vă spun, stimați colegi, fără nicio teamă, că de asemenea directori am avea nevoie în multe unități din județul Hunedoara, să facă treabă, să se ocupe de atragerea de fonduri europene și nu să stăm tot cu mâna întinsă la fondurile guvernamentale. Dacă toți ne vom ocupa, fiecare pe segmentul de activitate pe care îl avem, să facem proiecte cât mai multe, să atragem fonduri europene, sunt convins că județul Hunedoara va fi un județ care se poate dezvolta fără să așteptăm și să stăm la mila guvernului să ne dea bani. Dar, repet acest lucru, depinde numai și numai de noi, de fiecare din cei care conducem fie deconcentrate, fie unități care sunt în subordinea consiliului județean. Este o perioadă despre care putem spune că este deosebit de importantă; 2014-2020 este ultima șansă a noastră, a României, a județului Hunedoara, de a atrage cât mai multe fonduri europene. De aceea, vă rog din suflet pe toți cei care vă ocupați și i-am rugat și pe colegii din aparatul consiliului județean care se ocupă de atragerea de fonduri europene să nu precupețească nici măcare un minut din activitatea lor pentru a se ocupa de aceste lucrări”,  a spus Laurenţiu Nistor.

Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara mai subliniază că orice greşeală se va taxa, iar dacă proiectele nu sunt corect întocmite nu vom mai beneficia de bani europeni.

“Este foarte important să înțelegem că, acum, orice greșeală pe care o facem la un proiect pe care îl depunem ne va face să pierdem din start proiectul respectiv. Nu se mai cer clarificări; dacă nu l-ai făcut corect de la început, când l-ai depus, proiectul este pierdut și am pierdut primul tren. Următorul tren va fi doar dacă cumva nu se vor consuma toțI banii pe proiectele depuse; atunci poate că vom mai avea o șansă. Haideți să ne implicăm toți, inclusiv aparatul de specialitate, să facem toate eforturile posibile, pentru ca proiectele depuse să fie eligibile”,  a mai subliniat Nistor.

Autorităţile judeţene vor cere sprijin de specialitate, în cazul în care va fi nevoie, tocmai pentru a evita anumite neplăceri.

Vreau să vă mai spun, domnilor consilieri, că nu o să ezit în a consulta firme de specialitate, care știu să ne facă proiecte, ca să ne sprijine. Pentru că trebuie să recunoaștem că una din problemele cu care ne confruntăm astăzi în consiliul județean este că nu avem specialiști suficienți și poate că destul de inițiați în asemenea proiecte și nu vreau să pierdem niciun proiect. Avem la ora actuală patru proiecte mari, pe care trebuie să le ducem la bun sfârșit. Dacă le câștigăm, pentru noi este un succes pentru noi, pentru dumneavoastră, pentru consiliul județean și pentru cetățenii din județul Hunedoara”,  a mai subliniat Laurenţiu Nistor.

[slideshow_deploy id=’36590′]

 



« (Știre anterioară)