Se analizează criteriile de disponibilizare la CEH

eprezentanții ministerului Energiei analizează care au fost criteriile pe baza cărora s-au întocmit listele de disponibilizare la CEH.

mineri1000_88875200

Comitetul de Coordonare pentru Activitatea Minieră s-a reunit, sub coordonarea doamnei Secretar de Stat Corina Popescu, miercuri, 7 septembrie – Grupul de lucru Huilă, și joi, 8 septembrie – Grupul de lucru Lignit. Scopul celor două reuniuni a fost acela de a discuta criteriile pe baza cărora s-au întocmit listele de disponibilizări atât la Complexul Energetic Hunedoara, cât și la Complexul Energetic Oltenia. Secretarul de Stat Corina Popescu le-a cerut membrilor celor două grupuri de lucru, Huilă, respectiv Lignit, să prezinte un raport complet și să facă o analiză continuă, în ceea ce privește criteriile pe baza cărora au fost întocmite listele de disponibilizări în cadrul celor două companii, Complexul Energetic Hunedoara, respectiv Complexul Energetic Oltenia.

„În Comitetul de Mine ne-am asumat niște măsuri. Prima și cea mai importantă era restructurarea. S-a aprobat și numărul angajați ce vor fi disponibilizați și a fost aprobată Hotărârea de Guvern pentru veniturile de completare. Așteptările noastre sunt acelea de a nu pierde forța de muncă implicată direct în procesul de producție, ci de a încerca prin aceste disponibilizări să reducem presiunea pe costul de producție. Aș dori să știu care sunt principiile în baza cărora se completează lista pentru disponibilizări și care este structura personalului care merge pe această listă”, a declarat Secretarul de Stat Corina Popescu.

În cadrul grupului de lucru Huilă Corina Popescu a spus că vrea să știe câte persoane vor pleca de pe partea minieră și de pe cea energetică.

„Aș vrea să știu și care este procentul între disponibilizările din partea minieră și cele din partea de energie electrică. Noi am aprobat modificarea Ordonanței 36/2013, am spus că este bine pentru oamenii care se disponibilizează și mai au o perioadă scurtă până la pensie să existe acest venit de completare, dar nu aș vrea ca acest moment să fie folosit ca oportunitate pentru unii de a pleca cu o sumă de bani din companie”, a mai subliniat Corina Popescu.

Totodată, Corina Popescu a cerut membrilor grupului de lucru Huilă întocmirea unui raport complet privind criteriile pe baza cărora s-au realizat listele pentru disponibilizări, dar și o verificare a concediilor medicale.

„În cazul în care în ceea ce privește situația concediilor medicale se vor identifica nereguli, va fi sesizat și Ministerul Sănătății”, a adăugat Secretarul de Stat.

[slideshow_deploy id=’20328′]



(Următoarea știre) »