Primarii Văii Jiului, printre români, la Țebea

tebea1Pentru mulți dintre primarii Văii Jiului, patriotismul și respectul față de valorile naționale și istorice reprezintă puncte de reper nu doar din activitatea acestora, ci simțăminte pe care, ori de câte ori au ocazia, le exprimă cu onestitate.

Așa a fost și în acest an la Țebea, acolo unde sentimentul național este mai pătrunzător ca niciunde, un loc unde au ales să-și aducă omagiul lor marelui patriot Avram iancu și majoritatea liderilor comunităților locale din Valea Jiului. De la Tiberiu Iacob Ridzi sau Gheorge Ile, până la Dănuț Buhăescu sau Cristian Resmeriță, primarii Văii Jiului au făcut parte din suita personalităților publice prezente duminică la Serbările Naționale de la Țebea.

”Este un sentiment deosebit de onorant și de plăcut acesta de a fi alături de mii de români într-un loc care vibrează în cel mai profund spirit național. Merg de fiecare dată cu drag la Țebea, pentru întâlnirea cu istorie, cu tradițiile și cu oamenii minunați ai acestei țări”, spune Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

pnltebea2”De câțiva ani buni, delegația orașului Uricani și eu suntem nelipsiți de la Serbările Naționale de la Țebea. Am fost prezenți și în acest an și am depus, împreună cu viceprimarul Corneliu Braia o coroană de flori la mormântul lui Avram Iancu, simbolul luptei românești pentru dreptate și neatârnare”, spune, la rândul său, Dănuț Buhăescu, primarul orașului Uricani.

”Am întotdeauna un sentiment de mare bucurie, de înălțare sufletească, atunci când vin la Țebea la mormântul lui Avram Iancu. De altfel, cred că nu există român adevărat care să nu vibreze la tot ceea ce se întâmplă aici, în inima Țării Moților. Vorba poetului: de piatră dacă ai fi/și tot tresari…”, spune Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.

Serbările Naționale închinate lui Avram Iancu – Crăișorului munților au marcat anul acesta 144 de ani de la moartea eroului naţional. Însă de aproape un secol și jumătate, memoria ilustrului patriot pașoptist este încă atât de vie în memoria noastră, a românilor. Cred că prezența noastră și a miilor de romni la acest emoționant eveniment din județul Hunedoara este garanția faptului că și peste alte zeci și sute de ani sentimentul național va fi la fel de puternic în inimile românilor, precum a fost caracterul iluștrilor noștri înaintași”, spune și Cristian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

tebea2

[slideshow_deploy id=’27126′]