Funcţionară de la APIA Hunedoara, acuzată de fraude cu fonduri europene

O funcţionară de la APIA Hunedoara, consilier superior, a fost pusă sub control judiciar, după ce DNA a acuzat-o de fraude cu fonduri europene de 400.000 de lei.

dna-apia

Corina Isabela Ilioiu este urmărită penal pentru folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene.

„În perioada 2011- 2013, inculpata a sprijinit o persoană să obţină pe nedrept fonduri europene în valoare totală de 400.860,56 lei, pentru o suprafaţă de pământ de 162,97 ha teren, pe care nu o deţinea în realitate. Concret, ajutorul acordat de funcţionarul APIA a constat, pe lângă acceptarea la plată a dosarului întocmit în fals de către fermier, şi în întocmirea unor documente utilizate ulterior în acelaşi scop (cereri, adeverinţe, diverse formulare)”, se arată într-un comunicat al DNA. Contactat, directorul APIA Hunedoara, Marcel Socol, a declarat că a dat o decizie pentru suspendarea funcţionarei din funcţie pe perioada controlului judiciar. Ilioiu nu are voie să vorbească cu angajaţii APIA Hunedoara şi nici să intre în instituţie.
Conform DNA Alba, pe data de 16 mai, în contextul derulării anchetei iniţiate de DNA, inculpata a încercat, prin corupere, să-l determine pe fermierul respectiv să dea declaraţii mincinoase referitoare atât la obţinerea sprijinului nerambursabil, cât şi cu privire la utilizarea sumelor de bani.
Anchetatorii au mai constatat că inculpata a omis intenţionat să menţioneze, în cuprinsul declaraţiilor de avere depuse în anii 2015 şi 2016, că are un drept de proprietate asupra unui imobil.
Procurorii DNA au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile împotriva funcţionarei APIA.

[slideshow_deploy id=’13837′]