Cai folosiți în terapia copiilor cu sindrom Down, salvați de pompierii din Petroșani

Cele trei exemplare, deosebit de frumoase, aparțin unui ONG din municipiul Vulcan care are un parc de călărie și oferă, printre altele, ședințe de hipoterapie pentru copiii cu sindromul Downori alte afecțiuni.

img-20160914-wa0006

Caii au scăpat din stabiliment și au ajuns să pască pe marginea haldei de cenușă de la Coroiești a Termocentralei Paroșeni, unde s-au afundat și riscau să moară sufocate. Îngrijitorii i-au descoperit afundați în mâlul haldei și și-au dat seama că nu au nici o șansă de a-i scoate la timp. Aceștia au cerut ajutor pompierilor din cadrul Detașamentului Petroșani, militarii reușind să salveze cabalinele.

img-20160914-wa0003”Intervenția a fost destul de dificilă dat fiind faptul că animalele se afundau în mâlul dens iar accesul la ele a fost extrem de dificil. Colegii mei, care au intervenit la solicitare, au reușit să lege caii cu furtunele de pe autospecialele intervenție și să-i tragă afară din halda de cenușă înainte de a se sufoca. A fost o misiune contracronometru, dar finalizată cu succes”, a declarat comandantul Detașamentului de Pompieri Petroșani, Lt.col. Adrian Avram. Și reprezentanții au răsuflat ușurați după ce au constatat că exemplarele sunt nevătămate.

img-20160914-wa0006

[slideshow_deploy id=’13835′]



(Următoarea știre) »