Forță de muncă pregătită pentru a dezvolta zonele defavorizate

Premierul României, Dacian Cioloș, își propune să dezvolte Valea Jiului. acesta consideră că investițiile trebuie concentrate în zonele defavorizate. Dacian Cioloş a anunţat că până la sfârşitul acestui an Guvernul va realiza un dispozitiv care să sprijine în mod specific şi direct zonele defavorizate, între care şi Valea Jiului. Vasile Dîncu, vicepremierul României, şi Ionel Dancă, consilierul premierului Cioloş, au fost de două ori în Valea Jiului unde au discutat cu primarii. În urma discuţiilor s-au desprins câteva concluzii, urmând ca acestea să fie transpuse în strategii clare.

premierul-roman-dacian-ciolos-va-vizita-republica-moldova-pe-27-august-1470214587

Dezvoltarea investiţiilor, pe de altă parte, e important ca ea să fie integrată teritorial, nu este suficient de acum înainte din punctul nostru de vedere pentru a vorbi de o dezvoltare echilibrată a ţării să vorbim doar de creşterea investiţiilor, ci şi de unde creştem investiţiile, cum echilibrăm din punct de vedere teritorial şi din punct de vedere sectorial orientarea acestor investiţii. E important să concentrăm investiţiile şi în zonele care în mod natural atrag mai puţin investiţii şi datorită calificării forţei de muncă sau datorită infrastructurii. Şi aici ne-am dat ca obiectiv şi, până la sfârşitul anului vom veni cu un dispozitiv care să sprijine în mod specific astfel de zone mai puţin favorizate, cum ar fi Valea Jiului sau zona Munţilor Apuseni sau regiunea Moldovei unde dorim să canalizăm în mod integrat atât finanţări naţionale, cât şi finanţări europene pentru a finanţa proiecte  de dezvoltare”, a spus Dacian Cioloş, premierul României.

Memorandumul care cuprinde soluţiile pentru Valea Jiului urmează a fi supus dezbaterii și aprobării Guvernului și prezentat opiniei publice de premierul dacian Cioloș.

[slideshow_deploy id=’27126′]