Epidemie de rujeolă. Refuzul vaccinării este una dintre cauze

Raportul publicat de Ministerul Sănătății arată că în județul Hunedoara au fost înregistrate 14 cazuri de rujeolă, iar la nivel național au fost 675 de cazuri confirmate în 23 de județe. 2 copii au murit. Un al treilea deces suspect de rujeolă a fost înregistrat zilele trecute, dar așteaptă confirmarea finală. Comparativ cu anul 2015, creșterea este mai mult decât alarmantă.

rujeola

În tot anul trecut au existat doar 7 cazuri confirmate de rujeolă și niciun deces.

Județele învecinate cu Hunedoara au zeci de cazuri confirmate, exemplul fiind Timiș unde un copil a și murit iar în Arad au fost 113 cazuri și două decese.

Ministerul Sănătății condamnă în cei mai duri termeni campaniile iresponsabile împotriva vaccinării copiilor. Rezultatele acestora se traduc, de exemplu, în înmulțirea cazurilor de rujeolă de zeci de ori într-un singur an.

Cele trei cazuri de deces au survenit la copii sub vârsta de 1 an, adică sub vârsta la care se efectuează vaccinarea împotriva rujeolei (vaccinul ROR). Acești copii au murit inutil și fără sens. Într-o comunitate cu acoperire optimă a vaccinării, toți copii sub 1 an sunt protejați de așa numitul efect de protecție de grup.

[slideshow_deploy id=’20328′]