Deținuții de la Bârcea evadează… pentru a face curățenie

Judeţul Hunedoara trebuie să devină unul curat. Campania de voluntariat ”Let`s Do It, Romania!” are loc în Romnia pentru a cincea oară, la data de 24 septembrie 2016. De data aceasta, hunedorenii sunt și ei parte în cea mai mare acțiune de voluntariat din România. Şi o parte din deţinuţii de la Penitenciarul Bârcea Mare se vor alătura campaniei.

4doit-650x435

“Am fost anunţat că 20 de deţinuţi de la penitenciarul Bârcea Mare vor face şi ai curăţenie alături de hunedoreni. Este extraordinar acest lucru”, a declarat Nicu Taşcă, coordonatorul campaniei Let’s do it România, la nivelul județului Hunedoara.

Acesta susţine că peste 2000 de hunedoreni şi-au anunţat participarea la marea curăţenie.

„Din informaţiile pe care le am mizez pe participarea a minim 2000 de voluntari. Mă bucur foarte mult că oamenii vor să se implice”, mai spune sursa citată.

Zeci de primării din judeţul Hunedoara s-au raliat acestui demers care are atât un rol informativ, cât şi unul practic. Anul acesta, cartarea – identificarea mormanelor de deșeuri va fi realizată prin intermediul aplicației „Lets Do It, Romania!”. Voluntarii „Lets Do It, Romania!”sunt invitați  să raporteze zone cu deșeuri și să intre astfel într-o competiție unde cei mai harnici cartatori pot câștiga premii în valoare de 5000 euro, precum:aparatefoto, acumulatorisolari, telefoane mobile, trotineteelectrice, ghiozdane,accesoriipentrudrumetii.Regulamentul competiției se găsește pe www.letsdoitromania.ro. Toate mormanele cu deșeuri raportate vor fi încărcate online în Harta Deșeurilor, pentru a fi curățate pe 24 septembrie.

[slideshow_deploy id=’19661′]

 



« (Știre anterioară)