Copacul cu lalele din Aninoasa îngrijit și în campania ”Let s Do It, România”

aninoasa1Programul Național  de Curățeni ”Let s Do It, Romania !” a avut scânteia lui și la Aninoasa. În acest program de curățenie derulat la nivel național, Primăria orașului Aninoasa, Școala Gimnazială „Sfânta Varvara” din Aninoasa și Asociația PRO ANINOASA, s-au implicat în mod firesc, așa cum o fac de fiecare dată cnd vine vorba despre acțiuni edilitare de acest fel. Una din țintele voluntarilor care au acționat de această dată în orașul Aninoasa a fost unul din simbolurile Văii Jiului: Copacul cu lalele.

Împreună cu primarul Nicolae Dunca, elevi ai claselor a II-a, a V-a, a VII-a de la Școala gimnazială din Aninoasa, profesori și  membri ai Asociației PRO ANINOASA, au acționat pentru ecologizarea zonei în care se află acest obiect, au reparat gardul de protecție al monumentului natural de la Iscroni, au curățat mobilierul și panourile de informare turistică. 

”Au fost momente frumoase de voluntariat, de educație, de comunicare și de bucurie, realizate în fața tuturor trecătorilor auto, pe DN 66A și a clientilor de la depozitul de materiale de construcții, învecinat. Este greu să răspunzi acestor micuți inimoși la întrebări de genul: Cine a rupt gardul? Cine a folosit Copacul cu lalele drept toaletă publică? Cine mănâncă și bea folosind mobilierul locației, dar nu și coșul de gunoi? ș.a.m.d. Cred că avem nevoie de multe momente de acest fel împreună cu elevii școlilor, pentru a sprijini formarea oamenilor  curați sufletește, cu dragoste fata de tot ce are această țară mai frumos”, apreciază Viorel Pascu, unul dintre voluntarii Asociației Pro Aninoasa, participant la acest eveniment.

aninoasa2



(Următoarea știre) »