Natalia Intotero a primit răspuns despre aderarea României la Schengen

Deputatul PSD, Natalia Intotero, a vrut să afle de la ministrul Afacerilor Externe în  ce stadiu se află procesul de aderare a României la spațiul Schengen. Oficialii Ministerului de Externe au subliniat că în permanență au loc discuții pe această temă, însă nu au înaintat o dată.

intotero

“Având în vedere provocările recente de pe agenda europeană, România s-a implicat activ în discuțiile de la nivel UE de consolidare a securității interne UE, în noul context dificil determinat de amenințările de natură teroristă și de presiunea migratorie, existând preocuparea constantă ca soluțiile identificate la nivel european să vină în sprijinul obiectivului de aderare la spațiul Schengen. România a argumentat, în formatele europene de dialog, faptul că aderarea la Schengen va contribui la consolidarea acestui spațiu, precum și la obiectivul de ansamblu privind întărirea securității interne a UE”, arată oficialii Ministerului Afacerilor externe în răspunsul oferit deputatului PSD, Natalia Intotero.

Aceeași oficiali ai ministerului subliniază că România poate fi un partener important în protejarea granițelor spațiului Schengen.

“totodată, România a susținut o abordare unitară state membre Schengen – state membre non-Schengen, în vederea identificării de soluții constructive care să permită statelor membre non-Schengen să fie parte la măsurile destinate consolidării securității interne a UE și protejării frontierelor externe, precum introducerea controalelor sistematice la frontierele externe sau crearea unui Registru European cu numele pasagerilor. Reafirmăm că România își menține angajamentul privind aderarea la spațiul Schengen. În context, Ministerul Afacerilor Externe va continua să coopereze îndeaproape cu Statele Membre și cu președinția Consiliului UE pentru atingerea acestui obiectiv”, mai subliniază oficialii MAE.

Aderarea României la spațiul Schengen ar permite circulația românilor în SUA sau Canada.

[slideshow_deploy id=’20328′]



(Următoarea știre) »