36 de locuri de muncă pentru peste 2000 de şomeri

2000 de şomeri, 36 de locuri de muncă. Cam aşa se prezintă situaţia pieţei muncii din Valea Jiului. 36 de locuri de muncă sunt disponibile în localităţile Văii Jiului. Potrivit Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Hunedoara, în 5 din cele 6 localităţi ale Văii Jiului sunt disponibile 36 de locuri de muncă, asta în condiţiile în care numărul şomerilor este de ordinul miilor.

job_76350100

“La data de  31 august la Petroşani aveam 667 de şomeri, iar la Petrila 455”, a declarat Iudith Babţan, şef ALOFM Petroşani.

În ceea ce priveşte localităţile Vulcan şi Lupeni, numărul şomerilor înregistraţi este aproximativ egal cu al celor de la Petrila. Asta înseamnă că la nivelul Văii Jiului numărul şomerilor înregistraţi este undeva la 2000. Există însă şi categoria celor care nu sunt înregistraţi la agenţiile locale pentru ocuparea forţei de muncă.

Potrivit AJOFM Hunedoara, la data de 26 septembrie, numărul locurilor de muncă din Petroşani era de 10, toate fiind pentru persoanele cu studii medii. Astfel, la Petroşani se căuta câte un muncitor necalificat la montarea şi asamblarea pieselor, un operatoror calculator, manipulant mărfuri şi vânzător. Tot în capitala Văii Jiului erau disponibile câte două locuri de muncă pentru cameriste şi patru pentru bucătari.

La Petrila pentru cei 455 de şomeri înregistraţi sunt disponibile fix două locuri de muncă, unul de mecanic auto şi unul de lucrător comercial.

La Lupeni sunt vacante trei locuri de muncă pentru spălătorii de vehicule, în timp ce la Uricani este vacant doar un loc de muncă pentru o vânzătoare. De cealaltă parte, cele mai multe locuri de muncă disponibile sunt la Vulcan. 21 de posturi sunt disponibile pentru şomeri, două dintre acestea fiind la Pregoterm, societatea de termoficare din subordinea municipalităţii.

Astfel, cei peste 2000 de şomeri înregistraţi din Valea Jiului au la dispoziţie doar 36 de locuri de muncă, asta însemnând undeva la 56 de şomeri pe un loc.

[slideshow_deploy id=’17636′]