L-au prins la tăiat de lemne ilegal

În data de  26 septembrie a.c., în jurul orei 14.20, jandarmii montani din cadrul Postului Montan Vaţa de Jos, în timp ce se deplasau pe Valea Crişului Alb, la ieşirea din localitatea Hălmagiu, judeţul Arad, au depistat un bărbat care  tăia arbori folosind o drujbă.

dsc

Jandarmii au trecut la verificarea legalităţii activităţii desfăşurate, dar persoana respectivă nu a putut prezenta nici un document din care să reiasă că ar avea dreptul să taie acei arbori, relatând faptul că lemnele au fost marcate în urmă cu 3-4 ani, însă din motive obiective nu a avut posibilitatea să le taie. Având în vedere situaţia, jandarmii au solicitat sprijin reprezentanţilor Ocolului Silvic “Codrii Iancului”, Hălmagiu. Reprezentantul ocolului silvic a executat activităţi specifice de măsurare şi evaluare a masei lemnoase tăiate, rezultând o cantitate de 2 metri steri material lemnos.

În cauză, jandarmii montani au întocmit acte de constatare cu privire la săvârşirea faptelor penale de tăiere fără drept şi furt de masă lemnoasă, prevăzute de Legea nr. 46 din 2008 – Codul Silvic, care au fost înaintate pentru continuarea cercetărilor Postului de Poliţie Hălmagiu din cadrul IPJ Arad, împreună cu motoferăstrul folosit. Materialul lemnos a fost predat în custodie Ocolului Silvic “Codrii Iancului” Hălmagiu.

 [slideshow_deploy id=’36591′]