Ilie Botgros încă n-a depus cererea de apel la condamnarea pentru delapidare

Ilie Botgros, fost primar al localității Aninoasa, a primit un an de închisoare pentru delapidare precum și alte patru condamnări la șase luni pentru purtare abuzivă. Instanța de judecată a contopit pedepsele și a decis suspendarea executării.

botgros

Decizia Judecătoriei Petroșani nu este definitivă, iar Ilie Botgros poate face apel în termen de zece zile de la comunicare însă, până în acest moment, fostul primar nu a făcut acest lucru. Edilul pare împăcat cu sentința și n-a putut fi contactat pentru a preciza dacă o va ataca în cele din urmă. În prezent consilier local la Aninoasa, Botgros a fost învinuit că a folosit în mod abuziv şi nejustificat sume de bani provenite din impozitele şi taxele locale în perioada ianuarie 2011 – iulie 2012. Acesta, pe când era primar, a ridicat suma de 180 de mii de lei din bugetul local pentru care nu a depus nici un fel de documente justificative.

Avere sub sechestru

Primăria Aninoasa vrea să recupereze banii și s-a îndreptat împotriva lui Ilie Botgros cu o acțiune civilă, admisă de instanță. Magistrații l-au obligat pe fostul primar să achite suma de 179.779 lei, către primărie și i-au menținut sechestrul asigurator pe casa în care locuiește, pe anexe și terenuri. Ilie Botgros a spus tot timpul că banii luați din casieria Primăriei Aninoasa nu au fost folosiți în interesul lui ci pentru funcționarea serviciilor publice. Plângerea i-a fost făcută de Nicolae Dunca, actualul primar al localității.

[slideshow_deploy id=’36591′]

 



« (Știre anterioară)