Ziua Vârstinicilor aduce la Lupeni ”Mama și fiul” – Irina Loghin și Paul Surugiu Fuego

Autoritățile locale din municipul Lupeni se pregătesc să primească așa cum se cuvine una dintre cele mai importante sărbători pentru comunitatea locală: Ziua Persoanelor Vârstnice.

palat-cu-mesh

Primarul municipiului Lupeni apreciază că Ziua internațională a persoanelor vârstnice, sărbătorită în fiecare an pe data de 1 octombrie conform Rezoluției nr.45/106 din 1991 a Organizației Națiunilor Unite, reprezintă un prilej în plus pentru ca administația locală din acest oraș să își sărbătorescă și să își cinstească seniorii comunității.

Cu acest prilej, în organizarea Primăriei și Consiliului Local al municipiului Lupeni, în perioada 1-10 octombrie 2016, vor fi organizate o serie de evenimente dedicate persoanelor vârstnice. Principalul punct de atracție al evenimentelor este dat de recitalul artistic pe care îl vor susține pe scena Palatului Cultural Minerul doi îndrăgiți artiști români, Irina Loghin și Paul Surugiu-Fuego.

PRIMAR”Consider că Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice trebuie să devină o sărbătoare și totodată o dovadă a prețuirii și respectului pe care îl datorăm persoanelor vârstnice care, la urma-urmei sunt sunt părinții, bunicii, persoanele dragi nouă. Avem datoria să-i prețuim pentru tot ceea ce reprezintă pentru fiecare dintre noi, dar și pentru eforturile și realizările lor depuse pentru dezvoltarea comunității noastre de-a lungul timpului. Cu acest prilej, Primăria și Consiliul Local al municipiului Lupeni vor organiza în data de 3 și 4 octombrie un număr de 4 spectacole de gală, câte două în fiecare zi, cuprizând un recital al apreciaților artiști Irina Loghin și Fuego, spectacol intitulat sugestiv ”Mama și Fiul”. Acesta va fi completat și de evoluția pe scenă a unor talentați artiști locali”, a declarat Cristian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.
Cetățenii municipiului Lupeni vor putea participa la acest spectacol pe baza invitațiilor oferte gratuit de municipalitate și care vor fi distribuite la Palatul Cultural Minerul din Lupeni în perioada 28 septembrie-2 octombrie. În plus, odată cu acest spectacol, seniorii Lupeniului vor avea parte și de alte surprize oferite de Primăria și Consiliul Local. ”Consider că am o datorie morală atât eu, ca primar, cât și toți cei care conduc destinele acestei localități, în a aduce cât mai multe momente de bucurie pentru toți locuitorii din municipiul Lupeni, și facem acest lucru aducând cultura la Lupeni, prin spectacole pentru toate vârstele și toate gusturile. Doresc și pe această cale un sincer și călduros La mulți ani tuturor, gânduri bune, multă sănătate și bucurii și mulți ani fericiți alături de cei dragi!”, mai spune Cristian Resmeriță.
Spectacolul dedicat Zilei Vârstnicilor vine să îmbogățească zestrea culturală a municipiului Lupeni, care  într-un timp scurt a devenit o adevărată Capitală culturală a județului Hunedoara, fapt confirmat de numărul spectacolelor care s-au derulat pe scena Palatului Cultural, dar și de valoarea artiștilor care au urcat pe scenă, de la maestrul Dan Puric la Victor Socaciu, de la artiștii Teatrul ID Sârbu din Petroșani, la artiști ai Operei Maghare din Budapesta ori ai Filarmonicii din Brașov.
afis-zilele-varstnicilor
[slideshow_deploy id=’19661′]