Rețele de termoficare greu de preluat

Preluarea rețelelor de termoficare de către autoritățile locale din VAlea Jiului ar putea fi una din soluțiile pentru furnizarea agentului termic, în următorii ani. Primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile, susține că acest proces este unul dificil, în condițiile în care CEH nu garantează că va furniza agent termic.

14444859_1131633543591846_7218204105481494813_o

“Nu au reţeaua. Noi suntem în insolvenţă, dar nu asta e problema. Ei nu au reţeaua pusă la punct. Nu putem să cărăm apă cu ciurul”, a declarat Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.

Tot oficialii Consiliului Judeţean Hunedoara au subliniat că primăriile ar trebui să preia reţelele de distribuţie în vederea accesării de fonduri europene pentru modernizarea acestora. Edilul vulcănean a precizat că e posibil acest lucru, dar nu în condiţiile în care funcţionează CEH în prezent.

“Putem să luăm fonduri europene, dar ei, cei de la CEH trebuie să ne garanteze că termoficarea va funcţiona. Nu luăm bani europeni, ca apoi să ne pună să îi dăm înapoi dacă se închide CEH. Trebuie să avem garanţii din partea lor”, a mai subliniat Ile.

În Valea Jiului numărul abonaţilor la sistemul de termoficare este de sub 4000. Edilii celor trei localităţi unde încă mai există acest serviciu, respectiv Petroşani, Vulcan şi Lupeni i-au sfătuit, încă din vară, pe abonaţi să aibă în vedere racordarea la o altă sursă alternativă de încălzire.

[slideshow_deploy id=’19661′]