Bibliotecarul Avram Iancu în atenția autorităților locale hunedorene

iancu1După ce, în cadrul ședinței de joi a Consiliului local al municipiului Petroșani, Avram Iancu, bibliotecarul petroșenean cu rezultate sportive de excepție, a primit girul Consiliului local pentru conferirea titlului de ”Cetățean de onoare” al municipiului, la inițiativa primarului Tiberiu Iacob Ridzi, astăzi temerarul performer a fost distis și cu ”Diploma de excelență” a Consiliuui județean Huneodara. Distincția i-a fost înmânată lui Avram Iancu în plenul ședinței de Consiliu județean de astăzi, inițiativa conferirii acesteia aparținând consilierului județean Doinița Maria Bălănesc.

”Am avut astăzi bucuria de a-l putea răsplăti în plenul Consiliului Judetean Hunedoara, pe cetățenul de onoare al Văii Jiului, Avram Iancu, sportivul care a dus numele Petroșaniului, al Văii Jiului, al județului Hunedoara și al României în rândul puținilor oameni care au reușit performanța traversării în înot a Canalului Mânecii. La inițiativa pe care am înaintat-o Consiliului Judetean Hunedoara, Avram Iancu a fost distins cu o ”Diplomă de excelență” și un premiu in valoare de 1000 de lei. Le mulțumesc colegilor consilieri care au votat în unanimitate proiectul de hotărâre pe care l-am inițiat în acest sens, și-l felicit încă o dată, pe temerarul nostru concitadin pentru succesul său, al nostru, si al tuturor hunedorenilor, în egală măsură”, a declarat Doinița Maria Bălănesc.

Împreună cu ”Diploma de excelență”, Avram Iancu a primit din partea Consiliului județean și un premiu de 1000 de lei.

”Coincidențe halucinante, sub semnul binecuvântării. Exact acum o lună în urmă, pe 29.08.2016, porneam în marea călătorie a vieții mele. Călătoria urma să fie lungă, mult mai lungă decât îmi puteam imagina, 62 de km. Ajungeam pe țărmul francez după aproape 18 ore de înot, în cealaltă zi, în 30.08.2016. Exact la o lună după, în 29.09.2016, la Petroșani, s-a decis acordarea titlului de „Cetățean de onoare” al Municipiului Petroșani pentru efortul meu supraomenesc. Iar astăzi, 30.09.2016, la Deva, într-un cadru festiv,mi-a fost înmânată o distincție deosebită, de către CJ Hunedoara, ca semn de apreciere. Oare ce astre se aliniază, oare ce forțe lucrează pentru realizarea acestor coincidențe halucinante aflate sub „semnul binecuvântării”? Oare ce mesaj vor să-mi transmită? Până să înțeleg, nu-mi rămâne decât să-i mulțumesc lui Dumnezeu pentru sănătate, pentru putere, pentru îngăduința de a traversa, pentru îngăduința de a nu-mi pierde viața în largul mării, pentru binecuvântare. Mulțumesc tuturor prietenilor și tuturor românilor care m-au susținut. Mulțumesc soției mele și fetitelor mele. Mulțumesc Canah Green Living, fără de care nimic din toate acestea n-ar fi fost posibil”, a scris, pe facebook, Avram Iancu. 

[slideshow_deploy id=’13837′]