Jurnalistul Dan Terteci și-a lansat primul volum de proză scurtă – „Gânduri”

terteciCunoscut ca jurnalist și promotor al mai multor acțiuni cu caracter social și civic, Dan Terteci și-a lansat joi, la sala mare a Teatrului de Artă din Deva, primul său volum de proză scurtă, intitulat ”Gânduri”.

artea a fost scrisă în aproape cinci ani și se constituie, după cum spune autorul, ca un dialog cu sine însuși, încercând să-i transmită cititorului modul în care scriitorul a perceput construirea unui sistem de valori.

”Cititorul va râde, uneori amuzat, alteori amar, va avea și momente în care se va simți indignat, dar va avea și momente în care, desigur, va fi dezamăgit de modul în care privește viața cel care a scris această carte. Cartea nu este, nici pe departe, un ghid de bune practici. Este mai degrabă o invitație la a lăsa de-o parte vrajba, răutățile din jur și de a privi, noi ceilalți, lucrurile noastre frumoase. Este o invitație la a întinde mâna, mai mult a întrajutorare și mai puțin acuzator, unul către celălalt”, a declarat, pentru AGERPRES, Dan Terteci.

Volumul numără peste 400 de pagini, iar autorul recomandă să fie citit ”în pauzele de cafea, în autobuz sau tramvai”, atunci când iubitorul slovei scrise își dorește să se rupă de tumultul cotidian pentru câteva minute.

”Nu propun citirea acestei cărți în pas alergător pentru că s-ar putea ca graba să ne țină în afara subiectului. De aceea, în măsura în care ne permite timpul, vă recomand să citim această carte, atunci când vrem să citim”, a menționat Dan Terteci.

Volumul ”Gânduri” a fost pregătit pentru tipar chiar de către autor, fiind dat apoi în lucru la Tipografia Astra din Deva. Cartea este prefațată de gândurile actorului Cătălin Tibori, ale jurnalistului Nicolae Stanciu și ale Angelei Buciu. Coperta este semnată de graficianul Claudiu Dungă.

Autorul a lucrat, timp de mai mulți ani, la diverse publicații de presă scrisă și la posturi de televiziune din București și Deva, după care și-a îndreptat atenția spre acțiuni de promovare a oamenilor valoroși, una dintre acestea fiind campania ”Premianții fără premii”, începută cu mai bine de trei ani în urmă.

AGERPRES

[slideshow_deploy id=’36591′]