Un husky şi-a vegheat stăpânul căzut într-o râpă din zona Brădet

Bărbatul de 62 de ani, din Petroșani, a dispărut încă de joi, după ce a plecat la plimbare împreună cu câinele său în zona Brădet de la poalele Parângului.

received_1077310029055043

Rudele s-au îngrijorat după ce la lăsarea întunericului au constatat că bătrânul nu s-a întors acasă și au anunțat Poliția Petroșani de dispariție. Pe timpul nopții căutările n-au dus la nici un rezultat, iar a doua zi salvatorii montani au reluat căutările însă fără succes. Sâmbătă, două localnice ieșite la plimbare la Brădet l-au observat pe pensionar în râpa în care căzuse și au dat alerta. ”Am fost anunțați de o persoană căzută într-o râpă și o echipă din cadrul Salvamont Petroșani a plecat imediat în misiunea de salvare. Când am ajuns la victimă, am descoperit că era în imposibilitatea de a se deplasa, era semiconștientă și după ce i-am acordat primul ajutor, am transportat-o la echipajul de prim ajutor”, a declarat Dumitru Bârlida, șef Salvamont Petroșani.
Salvatorii montani au fost impresionați de loialitatea câinelui bătrânului, un husky, și cred că este posibil ca animalul de companie să-i fi salvat viața. Rănitul și-a petrecut două nopți sub cerul liber în care au fost temperaturi de 3 și 4 grade Celsius, iar salvatorii cred că patrupedul i-a ținut de cald, suficient cât să nu moară de hipotermie.  Pensionarul a fost internat la Spitalul de Urgență Petroșani în stare stabilă iar salvatorii montani au dus cățelul la familia bărbatului.
[slideshow_deploy id=’27126′]