FOTBAL. Cronica etapei cu numărul 5 din Liga a IV-a, Hunedoara

testosu-casa-de-piatraDaniel Petru BOLOG

CASĂ DE PIATRĂ PENTRU ȚESTOSUL ECHIPEI INTER PETRILA

Campionatul Județean de Fotbal a programat la sfârșitul săptămânii trecute, etapa cu numărul 5 a Ligii a IV –a, Hunedoara.

O singură victorie consemnată în deplasare, la Brad. Șoimul Băița, în calitate de oaspeți ai echipei Metalul Crișcior Brad, înving fără drept de apel la scorul de 0 – 4 și urcă pe podiumul clasamentului pe poziția a treia.

Lupeniul a fost gazda partidei dintre lidera clasamenului acestei ediții a campionatului județean, Hercules Lupeni și CS Hunedoara, oaspeți veniți hotărâți de victorie. Nu a fost așa, Hercules învinge cu scorul de 2 – 1, e adevărat că într-o partidă foarte disputată, golurile fiind marcate de Firan (min 30) și Ciocârlan (min 66), hunedorenii reușind golul de onoare în minutul 85 prin Mercurean. CS Hunedoara coboară 3 poziții (locul 6) după această partidă iar Hercules își păstrează poziția de lider.

Aurul Certej face din nou o figură frumoasă reușind o victorie imensă (4 – 0) împotriva codașei clasamentului, Minerul Uricani și sunt propulsați în clasament aproape de podium (locul 4), în timp ce Uricaniul rămâne mai departe cu zero puncte.

La Petrila se consemnează o nouă victorie a echipei gazdă, Inter Petrila, aceștia învingând oaspeții de la Universitatea Petroșani la scor de forfait (3 – 0). După o primă repriză încheiată indecis (0 – 0), universitarii sunt copleșiți din primele minute ale reprizei secunde prin golul lui Kalay (min 48) executat din lovitură liberă direct în poartă, urmat de Dolha  câteva minute mai târziu (min 55). Zavracu este cel care pecetluiește victoria petrilenilor înscriind cel de-al treilea gol al partidei (min 73) stabilind scorul final. De consemnat că petrilenii au dedicat toate golurile partidei colegului lor de echipă, Ionuț Torkoș (Țestosul), proaspăt însurățel, aceștia purtând un banner cu mesajul „Casă de piatră” după fiecare gol înscris (foto).

La Hațeg, o partidă încheiată cu victoria gazdelor, Retezatul Hațeg. Chiar din prima repriză gazdele deschid scorul prin Vîrlan (min 36) și Vișan (min 41). În repriza secundă Aurul Brad reduce din handicap prin golul lui Deak (min 61) dar bucuria nu durează prea mult, după numai 5 minute (min 66) Simoneac înscrie din nou pentru Retezatul Hașeg și stabilește scorul final (3 – 1).

Călanul a fost gazda unei partide dramatice pentru Jiul Petroșani. Jiuliștii încearcă o revigorare a echipei în această ediție a campionatuluiprin câteva schimbări în echipă dar soarta aceste partide a fost în defavoarea lor. Învinși la scorul de 4 – 1 partida s-a lăsat cu numeroase avertismente de partea ambelor echipe. Un meci disputat cu nervi întinși la maxim, atât în teren cât și în tribune, care sigur se va lăsa sancționat și de AJF Hunedoara.

Rezultate și clasament:

sen-etapa5-rezultate-l4

sen-etapa5-clasament-l4

***

jun-etapa5-rezultate-l4

jun-etapa5-clasament-l4

[slideshow_deploy id=’19869′]