Turismul ecumenic plasează Hunedoara pe primul loc la nivel național

 

Parâng şi Straja, dar şi Prislop aduc premiul de excelenţă în domeniul turistic în judeţul Hunedoara.

Prislop

Consiliul Judeţean Hunedoara a fost premiat la Galei Premiilor de Excelenţă Administratie.ro pentru implicarea pe care a avut-o în dezvoltarea proiectelor turistice. Pe 29 septembrie a avut loc la Poiana Brașov cel mai important eveniment al anului din administrația publică: cea de-a XII-a ediție a Galei Premiilor de Excelenţă Administratie.ro, eveniment organizat de Portalul naţional de Administraţie publică www.Administratie.ro împreună cu Oameni şi Companii, având ca partener Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici. Turismul din Parâng şi Straja, dar şi turismul ecumenic de la Prislop au plasat instituţia judeţeană pe locul I în ceea ce priveşte proiectele de dezvoltare din turism.

“Este o onoare pentru CJH pentru munca pe care am făcut-o pentru dezvoltarea turismului în judeţul Hunedoara. Dezvoltarea durabilă în judeţul Hunedoara se bazează şi pe turism, deci nu putem dezvolta judeţului fără a sprijini atât infrastructura turistică şi turismul ecumenic, iar la Prislop reprezintă o emblemă pentru judeţul Hunedoara şi este locul I la nivel naţional”, a declarat Sorin Vasilescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara.

Autorităţile judeţene au contribuit la dezvoltarea turismului din Straja şi Parâng. Drumurile care duc spre cele două staţiuni montane se află în administrarea Consiliului Judeţean Hunedoara.

“Noi investim în drumul spre Parâng şi întreţinerea drumului spre Straja sunt responsabilitatea noastră. De asemenea promovarea turismului cu ajutorul tour-operatorilor, cu ajutorul autorităţilor locale, astfel încât turismul din judeţul Hunedoara să poată să devină din punct de vedere economic un creator de locuri de muncă şi taxe şi impozite locale”, a mai subliniat sursa citată.

148 de proiecte au fost depuse din întreaga ţară, iar Consiliul Judeţean Hunedoara face parte din învingători.

[slideshow_deploy id=’13835′]