Proprietari nedespăgubiți de pe urma autostrăzii

Cetățenii care au fost expropriați pentru a fi realizată autostrada Orăștie-Sibiu nu au fost despăgubiți. Deputatul PSD, Natalia Intotero, semnalează problema ministrului Transporturilor, Cătălin Homor.

intotero

“Primăria orașului Geoagiu și primăria comunei Romos mi-au adresat invitația de a participa (…) la o întâlnire cu cetățenii din ambele localități, care nu au primit despăgubirile la care aveau dreptul pentru proprietățile afectate de construcția autostrăzii Orăștie-Sibiu. În urma dialogului direct cu cetățenii și cu primarii din cele două localități, a rezultat că pentru tronsonul de autostradă menționat exproprierea a fost realizată prin contracte ale CNADNR, fiind promovate Hotărârile de Guvern nr. 522/2011 si 955/2012. După avizarea documentațiilor cadastrale individuale, s-au constata însă diferențe între anexa 2 a hotărârilor de Guvern și evidențele de cadastru. Din acest motiv au fost înaintate la CNADNR documentele necesare în vederea redactării unei erate la hotărârile de guvern, astfel încât să se poată realiza plata despăgubirilor în conformitate cu suprafețele real expropriate din fiecare localitate”, arată deputatul PSD, Natalia Intotero.

La sfârșitul anului 2015, cei în cauză au mai adresat către CNADNR ultima solicitare de clarificare, însă hotărârile de guvern nu au fost modificate. Jumătate dintre imobilele supuse exproprierii nu au fost despăgubite. Deputatul Natalia Intotero îi solicită ministrului Transporturilor “care este stadiul emiterii eratei la hotărârile de guvern menționate, precum și dacă există o estimare a momentului în care proprietarii vor intra în posesia despăgubirilor cuvenite”

[slideshow_deploy id=’36590′]



« (Știre anterioară)