Sprijin pentru Valea Jiului

Consilierul premierului Dacian Cioloş a anunţat că a fost semnat ordinul prin care se aprobă înfiinţarea unităţii guvernamentale de asistenţă tehnică pentru Valea Jiului. Ionel Danca este cel care va coordona acest proiect.

dancu-vulcan

“Seful Cancelariei PM, Paul Gheorghiu a semnat Ordinul de infiintare a Unitatii Guvernamentale de Asistenta Tehnica (UGAT) pentru zonele de interventie Valea Jiului, Rosia Montana – Apuseni si Moldova (Vaslui – Iasi), care va fi coordonata de subsemnatul:), in calitate de consilier de stat al Premierului Dacian Ciolos. Dupa aprobarea Memorandumului care instituie acest mecanism de sprijin pentru beneficiarii din acele zone, am inceput imediat operationalizarea structurii. Intre timp, am avut discutii si cu oficiali ai Comisiei Europene pe aceasta tema, care incurajeaza astfel de abordari integrate din programele de finantare din fonduri UE si care isi exprimau regretul ca astfel de mecanisme de asistenta tehnica nu au fost gandite mai din timp ca sa nu spunem la timp:( Ideea este ca banii din asistenta tehnica trebuie folositi pentru a ajuta beneficiarii sa realizeze proiecte care ar putea aduce miliarde de euro in tara”,  a scris, ieri, Ionel Danca, consilierul prmeierului Dacian Cioloş, pe pagina sa de Facebook.

După realizarea acestei unități, Valea Jiului, dar și celelalte regiuni defavorizate din țară vor putea beneficia de fonduri pentru dezvoltare cu prioritate. Se vor aloca bani în mod special pentru aceste zone. Zeci de milioane de euro ar putea fi puse la dispoziția celor trei regiuni defavorizate, însă trebuie doar elaborate proiectele, iar acestea trebuie să fie conforme cu normele europene.

[slideshow_deploy id=’19661′]